UEFA PROMENILA ODLUKU: Minut tišine pred Srbija - Crna Gora, a evo i zašto

Novosti online

17. 10. 2023. u 15:36 >> 18:14

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Crne Gore možda i odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo, a pred tu utakmicu UEFA je donela odluku o obaveznom minutu tišine.

УЕФА ПРОМЕНИЛА ОДЛУКУ: Минут тишине пред Србија - Црна Гора, а ево и зашто

FOTO: Tanjug/AP

Naime, sve današnje kvalifikacione utakmice za EURO 2024 počeće na pomenuti način, sa 60 sekundi tišine, ali ne samo u znak sećanja na sinoć ubijene navijače Švedske u Briselu, već, kako je UEFA oko 18 časova saopštila u svom novom saopštenju - "u znak sećanja na članove evropske fudbalske porodice ubijene ovih dana u Evropi i Izraelu".

Podsetimo, tokom napada palestinskog HAMAS-a na Izrael, poginuo je najpre poznati fudbaler koji je za sobom ostavio troje dece, potom je ubijen i trener Hapoela iz Tel Aviva, dok se teroristički napad koji delimično ima veze sa fudbalom - u ponedeljak desio u Briselu.

Tamo je terorista, neposredno pred početak kvalifikacionog meča Belgija - Švedska, ubio dva švedska navijača, usled čega je pomenuti susret prekinut na poluvremenu, kada su fudbaleri gostujuće selekcije saznali šta se desilo.

A kako je potraga za teroristom potrajala, švedski navijači su morali da ostanu na stadionu neko vreme, dok su im prisutni Belgijanci skandirali "Švedska! Švedska!", pružajući tako podršku posle strašnih vesti sa briselskih ulica:

Podsetimo, utakmicu Srbija - Crna Gora možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima