MITROV HET-TRIK I U ANKETI "NOVOSTI": Kapiteni Superlige opet glasali za našeg najboljeg strelca

Nedeljko Iljukić

03. 01. 2024. u 16:00

ODE 2023. godina i sa njom još jedan blistav uspeh Aleksandra Mitrovića (29). Svojim mišićima i golovima gurao je fudbalsku reprezentaciju Srbije ka još jednom velikom takmičenju.

МИТРОВ ХЕТ-ТРИК И У АНКЕТИ НОВОСТИ: Капитени Суперлиге опет гласали за нашег најбољег стрелца

FOTO: M. Vukadinović

Pošto je "orlove" na najdirektniji način, onim nezaboravnom pogotkom u Lisabonu, katapultirao direktno na Mundijal 2022. u Kataru, sada je opet bio na čelu kolone, originalni predvodnik našeg odlaska na Prvenstvo Evrope u Nemačkoj, gde će učestvovati 24 najbolje selekcije.

U tradicionalnoj prestižnoj anketi našeg lista, "Kapiteni biraju fudbalera godine", koja traje od 1971, sjajni igrač, aktuelna prva violina Al Hilala iz Rijada, više nego je ubedljivo opet osvojio naziv "Prve zvezde" srpskog fudbala. 

Od 16 mogućih glasova kapitena timova Superlige Srbije, popularni Mitrogol je osvojio čak 14.
 
- Hvala "Novostima", ali i kapitenima Superlige Srbije na još jednom izboru za prvu zvezdu našeg fudbala. Kraj godine je uvek prilika da se svedu računi, da pogledamo iza sebe i saberemo utiske. Meni je 2023. bila jedna od najlepših i najuspešnijih u karijeri. Sa reprezentacijom Srbije sam izborio plasman na Prvenstvo Evrope. U Hilalu sam doživeo takođe prelepe trenutke. Kapiteni Superlige su očigledno sve ovo prepoznali i svojim glasovima mi dodelili jedno lepo priznanje - poručio je iz Rijada Aleksandar Mitrović.
 
I sve ovo u danu kada je otac Ivica umesto njega primio "Zlatnu loptu", tradicionalno priznanje FSS. Kada brojke hoće da se poigraju i poklope, onda to rade na sjajan način. Mitrović je u poslednjim danima 2023. treći put postao vlasnik "Zlatne lote", ali i treći put pobednik anktete "Novosti". Prethodno su ga kapiteni Superlige za prvu zvezdu srpskog fudbala birali 2018. i 2022. 
 
- Pehar "Novosti" ima posebno mesto u mojoj trofejnoj sobi, koju planiram da uredim na pravi način, jer se priznanja samo množe i to mene i moju porodicu čini posebno srećnom i ponosnom. Prelepo je kada moje kolege, praktično moji ljudi koji se bave istim poslom kao i ja, dodeljuju svojim glasovima ovakvu nagradu. Hvala im od srca. Njima i svim navijačima fudbalske reprezentacije Srbije, žeim dobro zdravlje u 2024, a sebi i mojim saigračima iz reprezentacije da doguramo što dalje na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj - zaključio je Mitrović. 
 

Prestigao legende 

 
MITROVIĆ je treći put proglašen za prvu zvezdu srpskog fudbala u anketi "Kapiteni biraju fudbalera gdine". Na taj način se izjednačio sa Nemanjom Matićem i Predragom Mijatovićem, a pretekao je legende kao što su Dejan Stanković, Branislav Ivanović, Mateja Kežman... 
 
Ispred Mitrovića su sada samo još Nemanja Vidić sa šest i Dušan Tadić sa četiri pehara.
 
BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)