SRBI DEO FUDBALSKE PIJACE: Andrej Ilić najbolje prošao

N. I.

03. 02. 2024. u 22:34

NIJE bilo velikih i preglasnih "bombi", nisu se tresli novinski stupci, niti predsedici klubova ili zaposleni po kancelarijama, pa je zimski prelazni rok za fudbalere širom evrope završen relativno mirno.

СРБИ ДЕО ФУДБАЛСКЕ ПИЈАЦЕ: Андреј Илић најбоље прошао

Foto Profimedia

Po starom običaju, bilo je različitih želja i mnogima su ispunjene. Mnogi fudbaleri su u potrazi za novim sredinama našli mirnije luke, mnogi čelnici klubova su želeli da dobiju mir u svlačionicama svojih timova, pa je takozvana fudbalska pijaca bila i ovog puta bila svedok različitih ljudskih i fudbalskih sudbina.

Na toj pijaci su unutar granica Evrope do poslednjeg dana januara adrese menjali i srpski fudbaleri. Najzvučnije ime među njima je nekadašnji reprezentativac naše zemlje Nemanja Matić koji je završio svoju kratku misiju u francuskom Renu, silno ga je želeo turski Bešiktaš, ali je on ipak odlučio da ostane u istoj zemlji, pa je obukao dres Liona, a prema zvaničnim podacima Lion je Renu platio obeštećenje od 2,6 miliona evra.

Najviše novca za obeštećenje jednom srpskom fudbaleru, napadaču Andreju Iliću, ove zime je izdvojio takođe francuski Lil. On je norveškoj Valerengi koja je ispala iz prve lige na ime obeštećenja platila 3,75 miliona evra. Ilić je u Norveškoj igrao punih šest meseci na mestu centarfora i na 13 mečeva dao devet golova.

Nemanja Radonjić više nije mogao da se snađe u Torinu, pa je otišao na pozajmicu u špansku Majorku. Povremeni reprezentativac Srbije i "orao" koji nas je spasavao na meču sa Portugalcima, Stefan Mitrović je napustio španski Hetafe i završio je u belgijskom Gentu.

Nekadašnji as Partizana Darko Brašanac je posle više od tri godine u španskoj Osasuni odlučio da promeni sredinu i on je bez obeštećenja otišao u drugoligaški Leganjes.

Transferi

A. Ilić Valerenga - Lil 3,75 miliona evra

N. Matić Ren - Lion 2,60 miliona evra

N. Radonjić Torino - Majorka (pozajmica)

S. Mitrović Hetafe - Gent (npoznato obeštećenje)

D. Brašanac Osasuna - Leganes (bez obeštećenja)

* Po "Transfermarktu"

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!