DESET ZNAKOVA PITANJA: Nemci ljuti na srpskog sudiju evo i zašto

N. I.

21. 02. 2024. u 17:13

PRVI meč osmine finala Lige šampiona koji su u Ajndhovenu odigrali domaći PSV i Borusija Dortmund trebalo je da bude sve, samo ne noćna mora za glavnog sudiju. Čovek sa pištaljkom je bio najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, a detalj koji je obeležio utakmicu dogodio se u 52. minutu kada je posle starta štopera gostiju Matsa Humela po nozi i skočnom zglobu Malika Tilmana on pokazao nza belu tačku.

ДЕСЕТ ЗНАКОВА ПИТАЊА: Немци љути на српског судију ево и зашто

Jovanović je jedan od trojice obučenih arbitara Foto EPA

Dugo su se bunili gosti, dugo je većala i "komisija" u VAR sobi. U njoj su sedeli Nejc Kajtazović iz Slovenije i Ivan Bebek iz Hrvatske. Njih dvojica su skoro dva minuta iz nekoliko uglova pogledali celu situaciju iz šesnaesterca Borusije i presudili da je Jovanović doneo ispravnu odluku. Domaćin je do tada gubio 0:1, pa izjednačio i sa remijem (1:1) odlazi na revanš u Dortmund.

Ipak, čim se utakmica završila krenule su salve prozivki na račun Srđana Jovanovića, a društvena mreža "Iks" je očigledno bogomdana za ovakve stvari. Prvo se oglasio Mats Humels sa pitanjem:

- Zašto su sudije na terenu i u VAR sobama konstantno protiv nas. Zašto nam se dešavaju iste stvari i greške kao na mečevima sa Čelsijem i Pari Sen Žermenom.

Odmah zatim se na svom zvaničnom nalogu na istoj društvenoj mreži oglasila i Borusija Dortmund. On je bukvalno izgledao ovako:

- ??????????

Dakle, ovih deset znakova pitanja je sve što je nemački klub hteo da pošalje u etar, kao protest protiv odluke srpskog arbitra. Na kraju cele priče ostaje da se vidi da li će u preostalih 90 ili više minuta u revanš utakmici u Dortmundu 13. marta, domaćin uspeti da izleči sve duševne rane.

Nemac brani Srbina

NEKADAŠNjI nemački fudbalski sudija Volfgang Štark je stao u odbranu srpskog arbitra Srđana Jovanovića posle dosuđenog penala za PSV.

- Humels je bio prvi na lopti, dotakao je nogom, ali istovremeno je ušao u visokorizičan start. Udario je napadača i oborio ga. Zbog toga je odluka o penalu razumljiva - rekao je Štark.

Bonus video: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE TUŽAN DAN ZA MENE, SEVILJA JE MOJA LJUBAV Legenda tima odlazi na kraju sezone, od kluba ovo nije očekivao