TRAJKOVIĆ PRED IMT: Utakmica nosi ne tri, već šest bodova

Novosti online

23. 02. 2024. u 11:55

Utakmica IMT - Radnički Niš biće igrana u petak od 17 časova na stadionu Voždovca. Trener Nišlija analizirao je protivnika.

ТРАЈКОВИЋ ПРЕД ИМТ: Утакмица носи не три, већ шест бодова

FOTO: A. Ilić

– Pred nama je jedna od nekoliko utakmica u nizu protiv ekipa iz donjeg dela tabele. Svaka od tih utakmica ne nosi tri boda, nego šest. Ovo je utakmica koja nam puno može doneti i u psihološkom smislu, a i popraviti plasman na tabeli. Kadrovska situacija je tek nešto bolja nego pred Javor. Odradili smo sve što je do nas, pripremili se za narednog rivala. Imamo još jedan trening na kome ćemo videti ko je od igrača maksimalno spreman, jer samo takvi će izaći na teren – započeo je analizu Trajković.

Trajković je još jednom ponovio da su sada bodovi prioritet, pogotovo u ovom delu sezone.

– Sećate se da smo jesenas odigrali neke fantastične utakmice, a da nismo uzimali bodove, došli smo u fazu sezone gde svaki bod može da nam bude presudan i taj takmičarski cilj je trenutno ispred igračkog. Ja ću uvek biti trener koji bi voleo da mu se igra zasniva na kreaciji iz zadnje linije, na progresiji napada, na velikom broju igrača u završnici, ali, trenutno, a posebno pred utakmice sa rivalima koji nam predstoje, bitno je samo uzeti što više bodova. Mislim da zato što imamo veliki broj novajlija, a mnogi od njih izlaze iz povreda, ekipa tek treba da nadođe i doći će trenutak kada će bodovi dolaziti i iz kvalitetnije igre.

Istakao je strateg Radničkog da je najvažnije da ne ulaze u trku sa protivnikom.

– Skautiramo svakog protivnika, naši igrači dobijaju sve potrebne informacije. Znamo da je IMT mlada ekipa koja igra dobro u tranziciji, koja ima neke svoje ofanzivne principe, jako talentovana i poletna. Najbitnije je da ne ulazimo u trku sa njima, već da odigramo stabilnu utakmicu sa što manje grešaka na sredini terena, gde će oni nas čekati da bi izašli u tranziciju. Utakmica slična onoj protiv Javora, tvrda, takmičarska, na rezultat, to je nešto što bi nama više odgovaralo nego da uđemo u bilo kakvu trku sa njima.

Radnički je trenutno na 14. mestu na tabeli sa 20 bodova, dok je IMT na 12. poziciji sa bodom više.

BONUS VIDEO: MAKSIMOVIĆ ZA "NOVOSTI": Iz opuštene igre dolaze rezultati, blizu smo Evrope

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)