HOĆE, PA NEĆE: Srpski fudbaler "ohladio" Slovake kao niko pre

N. I.

23. 03. 2024. u 20:35

ALEKSANDAR Čavrić je šokirao fudbalsku javnost u Slovačkoj. Ali potpuno bizarnim "driblingom" koji nije izveo na terenu nego van njega. Ovaj 29-godišnji napadač je aktuelni igrač Slovana iz Bratislave, trenutno na pozajmici u Japanskom Kašimi. Prema tvrdnji Slovaka, dugo je vodio administrativni "rat" da bi dobio slovački pasoš, a kada je dobio i pasoš i poziv selektora Frančeska Kalcone za sinoćni prijateljski meč protiv Austrije, odlučio je da se zahvali i odustane od debija za ovaj nacionalni tim.

ХОЋЕ, ПА НЕЋЕ: Српски фудбалер охладио Словаке као нико пре

Foto: EPA

Čavrić je godinama bio miljenik navijača Slovana, za sedam sezona im doneo pet ttula prvaka i četiri nacinalna kupa, a bio je "prvi pik" selektora jer je trebalo da bude glavno rešenje u napadu Slovačke.

- Voleo bih da dobijem slovački pasoš i igram sa ovom selekcijom na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj - izjavio je nedavno Aleksandar Čavrić, a onda je šokantnim potezom razočarao njude u tamošnjem fudbalskom savezu i sve navijače.

Zanimljivo je da je sada ovaj napadač u Kašimi, kod našeg trenera Ranka Popovića, a sezona u Japanu je počela tek pre mesec dana, a Slovaci prenose kako je Čavrić poslao poruku selekotiru da želi da se što bolje privikne na novu sredinu.

Selektor Slovačke dao je prilično oštru izjavu, ali tamošnji mediji spekulišu da je Srbin sa svežim slovačkim pasošem zatvorio vrata selekciji ove zemlje i pre nego što je prošao kroz njih.

- Čavrić je dobio priliku da dođe u martu. Nije došao. Nastavljamo dalje sa onim igračima koji su ovde. Oni zaslužuju poštovanje. Fudbaleri koji su se odazvali pozivu su ponosni na slovačke boje. Ti momci su mi se dokazali. Stručni štab i Savez će odlučivati ko će da dolazi da igra za reprezentaciju, ne fudbaleri - rekao je ljutito Kalcona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja