A SAD POHOD NA TITULU EVROPSKOG ŠAMPIONA! Oduševljenje u Parizu, porasli apetiti posle trijumfa nad Barsom

Uzdizanje. U ovoj reči, ispisanoj na naslovnoj strani "Parizjena", uz dva uskličnika ispred i iza po španskom pravopisu i fotografiju Kilijana Mbapea s pobedničkim krikom, oličeni su komentari oduševenja u francuskoj javnosti posle fantastične pobede "svetaca" protiv Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona.

А САД ПОХОД НА ТИТУЛУ ЕВРОПСКОГ ШАМПИОНА! Одушевљење у Паризу, порасли апетити после тријумфа над Барсом

Foto Profimedia

Igrajući se rečima, sportski dnevnik "L'Ekip" sažeo je u naslovu polazak olimpijskog plamena ka Francuskoj i neverovatni uspeh Parižana u istom danu, naslovom preko cele naslovne stranice: "Nosioci vatre". Osam prvih stranica lista posvećeno je ovom podvigu.

"Izuzetno veče", "Epopeja", "Barsa je poklekla", "Prilika da se ode u finale" – samo su neki od unutrašnjih naslova. Među njima je i onaj u kome se takođe dvosmisleno ređaju reči, "Tri donose četiri", uz veličanje "goleadora" Mbapea, Vitinje i Dembelea, trija koji je postigao četiri gola u gostima, čime je ostvaren (ne)očekivani plasman u polufinale. Visoke osmice u ocenama dobili su još i Markinjos, Barkola i trener Luis Enrike.

- Mbape je bio neprikosnoveni lider ekipe – poručio je promukli Enrike koji je izgubio glas uz aut liniju.

Mbapeova evropska avantura s Parižanima se nastavlja, aludira "L'Ekip" na, možda, poslednje sedmice najboljeg francuskog fudbalera u timu iz prestonice.

A preokret kome se malo ko nadao posle prve utakmice, "Parizjen" je sažeo u naslovu: "Potpuno ludo!", uz zaključak da su Mbape i Markinjos bili "kao kraljevi".

- Ovo je fantastično. Istorijski, za nas, za Francusku, naročito ovde, u Barseloni, na ovom stadionu, nakon što smo izgubili prvi meč. Svi su sumnjali, kritikovali nas, ali ja sam imao poverenja. Igrači i stručni štab pokazali su da smo veliki tim. Osećam veliki ponos. Ovo je jedan od najlepših trenutaka od kako sam došao – poručio je predsednik kluba Naser al Helaifi, najavljujući, sada, pohod na titulu.

"PIPKALI" NAVIJAČICE?

Parižani se žale na doček u Španiji. Ističe se da su njihovi navijači bili zasuti raznim predmetima u centru Barseolne pred početak utakmice, baš kao i Mbape na kraju meča koga su povredila vređanja iz publike tokom meča. Navodi se i da policija nije bila nimalo nežna prema najvatrenijim pristalicama Parižana. Pariske navijačice su se žalile i zbog "nediskretnog" pretresa na ulasku na stadion.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave