REAL POKVARIO SITIJEVE PLANOVE: Mislili da će za male pare do "Vemblija", ali se pitao i "Don Karlo"

N. Iljukić

18. 04. 2024. u 12:57

RAČUNALI su u Mančesteru pre revanša sa Real Madridom na mnogo stvari u svoju korist. Prvo, Siti je doneo iz Španije remi 3:3. Iako više ne postoji prednost gola u gostima, Pep Gvardiola je apelovao da tribine "Etihada" progutaju goste. Na tim tribinama je stvarno bilo kao u "grotlu", a jedan od glavnih aduta domaćina je bio jeftin plan zbog jeftinih troškova putovanja, jer finale Lige šampiona se igra 1. juna na "Vebliju" u Londonu.

РЕАЛ ПОКВАРИО СИТИЈЕВЕ ПЛАНОВЕ: Мислили да ће за мале паре до Вемблија, али се питао и Дон Карло

Tanjug/AP

Pa, to je samo 340 kilometara od Mančestera... Ali, Karlo Ančeloti, njegov golman Andrij Lunin i milioni navijača Real Madrida su imali nešto drugačiji plan: da "uguše" skoro besprekorno pokretljivom odbranom sve napade Sitija, da povedu rano, da se drže dokle mogu, da možda doguraju do penala i da tamo potraže zrno sreće. Upalilo im je. Sve !

Real Madrid ide u polufinale Lige šampiona gde ga čeka apsolutni evropski fudbalski klasik protiv antologijskog rivala, Bajern Minhena. Antologijskog, zato što su do se ova dva kluba do sada sastajali čak 29 puta u Kupu šampiona, odnosno Ligi šampiona. Real ima 12 pobeda, Bajern 11, tri meča su završena bez pobednika, uz tesnu gol razliku 41:39 u korist Madriđana.

- Znali smo da ćemo u revanšu da imamo izuzetno težak zadatak protiv ekipe kojaželi da konstatno ima loptu u svojim nogama. Veoma precizno smo spremali ovaj revanš i na kraju smo imali i sreću u penal seriji. Zaista smo svi zadovoljni što smo otišli korak dalje u Ligi šampiona. Ovo je velika nagrada za moj tim koji je izuzetan i ove sezone - sija od sreće trener Reala Karlo Ančeloti.

I, pazite sad... U ovakvoj euforiji Real jedva čeka nedelju, 21. april i prvenstveni meč sa Barselonom u svojoj kući, na stadionu "Santjago Bernabeu". Barselonu, koju je PSŽ pokirao i ponizio u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

- Videli ste svi, na terenu u revanšu je postojao samo jedan tim. Ali, Real Madrid je imao očigledan plan da se brani i odbrani. Ne mogu da zamerim ništa svojim igračima. Oni su dali sve od sebe, a pošto su penali prava fudbalska lutrija, u polufinale je otišao srećniji tim - pokušao je da nađe kakakv-takav alibi trener Mančester sitija Pep Gvardiola kojem ne pomaće ni pogled na statistiku (18:1 u kornerima, 64:36 odsto posed lopte i slične "optičke varke").

Kada se probudio u petak ujutro, Pep je valjda shvatio da je samo još 40 i nešto dana zvanično prvak Evrope. Da će pehar iz vitrina da bude jedina nepokretnost koja će sa njegovog stadiona da putuje u London, a tamo će taj pehar da ode u ruke nekog od preostala četiri tima.

Do sada sedam polufinala

OD 26 dosadašnjih evropskih susreta Real Madrid i Bajern Minhen su igrali i u sedam polufinalnih duela (ukupno 12 mečeva). Već u prvom takvom susretu davne 1976. godine Bajern je bio uspešniji (1:1 u Madridu pred 111.000 gledalaca) i 2:0 u Minhenu. Kasnije su se sastajali u polufinalima 1987, 2000, 2001, 2012, 2014. i 2018. godine. Real je bolji (4:3 u polufinalnim mečevima). Zanimljivo je da se ova dva evropska velikana nikada nisu sastajali u finalu. Osim toga, Bajern i Real su igrali i devet prijateljskih mečeva.

Polufinale Lige šampiona:

30. april Bajern - Real (21.00)

1. maj Borusija - PSŽ (21.00)

7. maj PSŽ - Borusija (21.00)

8. maj Real - Bajern (21.00)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu