"BIĆE ATRAKTIVAN DERBI!" Andrija Kaluđerović, bivši igrač Zvezde i "svetski putnik", o novom megdanu crveno-belih i Partizana

Z. Ćorović

24. 04. 2024. u 10:00

ODUŠEVILI su igrom fudbaleri Zvezde i Partizana u dva prethodna derbija (2:2, 3:2). Palo je čak devet golova, drame i uzbuđenja bilo je na sve strane, navijači su uživali u spektaklima kakvih nema mnogo ni u najjačim evropskim ligama.

БИЋЕ АТРАКТИВАН ДЕРБИ! Андрија Калуђеровић, бивши играч Звезде и светски путник, о новом мегдану црвено-белих и Партизана

FOTO: N. Paraušić

Po mišljenju Andrije Kaluđerovića (36), bivšeg napadača crveno-belih, treći duel "večitih" koji se igra u sredu na "Marakani" (19), trebalo bi na najlepši način da zaokruži ovo vrhunsko rivalstvo.

- Iako u Kupu jedan meč odlučuje, uveren sam da nas čeka još jedan fudbalski praznik - kaže Kaluđerović za "Novosti". - Očekujem atraktivan derbi, mnogo dobrog fudbala, dosta golova, da sve protekne u najboljem redu i neka pobedi bolji. Naravno, voleo bih da slavi moja Zvezda. Pošto priželjkujem otvoren meč, za navijače i gol više, predviđam 2:1 ili 3:2 za crveno-bele.

Prognoza je došla, što bi se reklo iz srca. Kaluđerović iz iskustva zna da je u derbijima sve neizvesno.

- Mada se pričalo da je Zvezda veliki favorit, teško je demonstrirala dominaciju. Na prethodna dva duela promašila je veliki broj šansi, ali je i Partizan imao prilike. Crno-beli su me pozitivno iznenadili, igrali su odlično, što je uveličalo spektakl. Ima odlične igrače napred, Severina se pokazao u lepom svetlu. Mali Baždar igra fenomenalno, svaka mu čast, dosta golova je dao na malo utakmica, ide pravim putem.

Drago je bivšem centarforu crveno-belih što je Šerif Endiaje pokazao da se radi o pravom golgeteru.

- Mnogo su ga potcenili, a ušao je u istoriju, jer je dao tri gola na tri derbija. Bori se do maksimuma, radi za ekipu, pa su golovi morali da dođu kao nagrada za takav pristup. Na ovu promenu uticao je i povratak Vladana Milojevića, jer Šerif sada igra sa mnogo više samopouzdanja, a to je tako kada špic oseti podršku trenera. Moram da pohvalim i Bukarija, koji brzinom pravi razliku - istakao je Kaluđerović, koji je na 55 mečeva za Zvezdu postigao 30 golova od 2010. do 2012.


Šerif nije napravio faul

KAO bivši centarfor, Kaluđerović smatra da Šerif nije napravio prekršaj nad Markovićem kod spornog izjednačenja za 2:2.

- Ma kakav faul, bio je mnogo slab kontakt da bi se poništio gol. Ne govorim ovo kao neko ko navija za Zvezdu, već želim da budem realan. Druga je stvar što je Partizan izgubio, pa je napravljena velika tenzija - ističe Kaluđerović.

BONUS VIDEO: DELIRIJUM NA MARAKANI U 89. MINUTU: Gol kojim je Zvezda šokirala Partizan u 173. derbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)