TERZIĆ: ''Verujem da će svi klubovi iz SD Crvena zvezda u Evropi biti uspešni''

Filip Milošević

11. 06. 2024. u 18:30

Predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je na današnjoj Skupštini da veruje da će svi klubovi društva biti uspešni i konkurentni u Evropi naredne sezone.

ТЕРЗИЋ: Верујем да ће сви клубови из СД Црвена звезда у Европи бити успешни

FOTO: FK Crvena zvezda

- Imamo svi zajedno, mnogo razloga da budemo ponosni i srećni, s obzirom na rezultate koje su naši klubovi i pojedinci, članovi naše crveno-bele porodice ostvarili u takmičarskoj sezoni iza nas. Osvojili smo sedam duplih kruna, mnogi naši klubovi su još jednom potvrdili da je Zvezda ime šampiona. Mnogo je uspeha napravljeno i u međunarodnim takmičenjima, kako u ekipnim tako i u pojedinačnim sportovima - rekao je Terzić.

Dodao je da su u SD pokazali da u nekim sportovima znaju da rade odlično, da je dobra organizacija, ali i da postoji veliki prostor za napredak, međutim podvukao je da niko ne bi trebalo da se opusti zbog dobrih rezultata.

- Pred klubovima i sportistima je izuzetno bitan period, kako se pripremiti za narednu sezonu. Ističem to sa razlogom, jer na današnjem zasedanju Skupštine se sumiraju rezultati i vrednuje rad, ali jednako je važno, za mene lično još važnije, da trasiramo put i odredimo putokaz, kojima će ići i naši drugi klubovi - istakao je Terzić.

Generalni direktor FK Crvena zvezda je rekao da uzima sebi za pravo da uputi i savet i sugestiju i molbu, u isto vreme, da kad klubovi iz SD Crvena zvezda postavljaju ciljeve, da ih postavljaju visoko.

- I neće biti problem, ako baš sve te ciljeve ne ostvarimo, problem nastaje, kad se ciljevi postavljaju nisko i bez velikih ambicija. Čvrsto verujem i nadam se da će svi naši klubovi koji će naredne sezone predstavljati Crvenu zvezdu i Srbiju u evropskim takmičenjima biti konkurentni i uspešni. Neophodno je da pre početka iduće sezone sagledate realne probleme koje pojedini klubovi imaju i kako i na koji način im sportsko društvo može pomoći. Ima još prostora  da sagledamo kako u evropskim takmičenjima podići standarde i gde i u kom sportu možemo da postižemo još bolje i značajnije rezultate - dodao je Terzić.

Rekao je da navijači s pravom traže vrhunske rezultate.

- Moramo da budemo svesni da ima stvari koje bi trebalo mnogo bolje da se rade, da se unaprede, jer nikad, ali nikad ne smemo zaboraviti niti se opustiti pred saznanjem, da se od nas, od Crvene zvezde uvek, ali uvek, očekuje najbolje. To s pravom traže naši navijači i široka sportska javnost, jer Zvezda je reprezent srpskog sporta i deo identiteta države Srbije - rekao je između ostalog Terzić.

Na kraju govora se osvrnuo na 2025. godinu kad će SD Crvena zvezda 4. marta proslaviti 80 godina od osnivanja.

- Crvena zvezda je porodica koja drži do sebe i svojih korena. Iduće godine je 80 godina našeg sportskog društva i želimo da je obeležimo na pravi način. Ovo jeste redak jubilej. Zato želim da vas informišem, a bićete na vreme detaljno upoznati, da će taj jubilej biti dostojan i imena i grba Crvene zvezde, naše tradicije ali i budućnosti. Hvala Vam i neka živi Crvena zvezda, neka živi Srbija - zaključio je Terzić.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi doživeli težak udarac