SELEKTOR I KAPITEN SRBIJE SAGLASNI: Prvi cilj je ispunjen, idemo korak dalje

N. I.

13. 06. 2024. u 13:43

NAŠA reprezentacija je prvi put posle 24 godine na EP, a današnji selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi je bio učesnik te 2000. kao igrač. Splet sjajnih okolnosti u njegovoj blistavoj karijeri stavio ga je u poziciju da bude sada na čelu kolone. - Imamo odličan tim u kojem vlada vrhunska atmosfera. Ova grupa igrača je već dugo na okupu i funkcionišemo kao jedna velika familija. Srećan sam što smo ispunili naš osnovni cilj, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo. Verujem da ćemo obradovati naše navijače i nastupom u Nemačkoj - poručuje Stojković.

СЕЛЕКТОР И КАПИТЕН СРБИЈЕ САГЛАСНИ: Први циљ је испуњен, идемо корак даље

FOTO: FSS

Piksija, kapitena plavih od pre 24 godine, i današnjeg kapitena Srbije Dušana Tadića povezuje mnogo stvari. Osim trake oko ruke i "desetke" na leđima, njih dvojica su pravi autoriteti. I u svlačionici, na svakom treningu, Tadić pogotovo na travi.

- Posle dva lošija utiska na Mundijalima u Rusiji i u Kataru, nadam se da ćemo sada da budemo u boljem izdanju u Nemačkoj. Imamo vrlo izazovnu grupu. Prvi cilj smo ispunili plasmanom na Evropsko prvenstvo, sada je red da odemo korak dalje i plasiramo se u dugi krug takmičenja. Očekujem podršku naših navijača na licu mesta, na stadionima u Nemačkoj, a verujem da će u i Srbiji da bude dosta razloga za slavlje - optimista je Tadić.

Stojkoviću će ovo biti sedmo veliko takmičenje u prebogatoj karijeri. Kao igrač je nastupao na EP 1984, pa na Mundijalu 1990, sa EP u Švedskoj je zbog sankcija vraćen kući 1992, onda je bio učesnik i SP 1998. i EP 2000. Kao selektor je vodio Srbiju na SP u Kataru 2022. Tadić će treći put učestvovati na velikim takmičenjima, pošto je prethodno igrao na SP u Rusiji 2018. i Kataru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!