POLITIČKI HAOS ZBOG MESIJA I ARGENTINE: Zbog rasističkog skandala reagovala i Vlada, pale i ostavke

Александар Илић
Aleksandar Ilić

18. 07. 2024. u 12:45

RASISTIČKI skandal potresa fudbalsku reprezentaciju Argentine nakon osvajanja Kopa Amerike, a zbog svega je na kraju reagovala i vlada te države.

ПОЛИТИЧКИ ХАОС ЗБОГ МЕСИЈА И АРГЕНТИНЕ: Због расистичког скандала реаговала и Влада, пале и оставке

FOTO: AP/Tanjug

Od ponedeljka kao požar se društvenim mrežama proširio video na kome su pojedini argentinski reprezentativci, među kojima je i Enco Fernandez, koji pevaju pesmu rasističke sadržine usmerenu protiv fudbalera Francuske. 

Snimak je nastao u autobusu argentinske ekipe nakon pobede, a fudbaler Čelsija je na Instagramu prenosio uživo atmosferu, snimak je prekinut kada je počela sporna pesma. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Fernandez je nakon skandala uputio javno izvinjenje, premijerligaš je odmah pokrenuo disciplinski postupak protiv fudbalera, a incident istražuje i FIFA nakon žalbe koju je uputio Fudbalski savez Francuske.

Velika bura podigla se i u Argentini. U ovoj južnoameričkoj zemlji došlo je do ozbiljnog previranja i na političkoj sceni.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Naime, član administracije predsednika Argentine Havijera Mileja uputio je kapitenu Lionelu Mesiju zahtev da se izvini javnosti.

Reč je o Huliju Garu, koji je obavljao funkciju zamenika sekretara za sportska pitanja. Međutim, umesto izvinjenja, Garu je dobio otkaz!

- Kabinet predsednika obaveštava da javnost da nijedna vlada ne može argentinskoj reprezentaciji da govori šta će komentarisati, misliti ili učiniti. To ne možemo govoriti svetskom i kontinentalnom šampionu, kao ni bilo kom drugom građaninu. Iz tog razloga, Hulio Garu više nije zamenik sekretara za sport, saopštio je kabinet predsednika.

BONUS VIDEO: MADRID ČEKAO I DOČEKAO: Kilijan Embape konačno Realov  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijana vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijsk igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 13:59

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!