"VALJAK" KREĆE KA EVROPSKOJ ELITI POSLE SEDAM LETA: Partizan protiv Dinama iz Kijeva, čin prvi!

M. Bl.

22. 07. 2024. u 22:24

BIO je 2. avgust 2017, kada je Partizan namučio Olimpijakos u revanšu trećeg kola kvalifacija za Ligu šampiona (2:2) u Atini, ali je poraz od istog rivala u Beogradu sedam dana ranije (1:3) bio presudan u borbi za plej-of elitnog takmičenja.

ВАЉАК КРЕЋЕ КА ЕВРОПСКОЈ ЕЛИТИ ПОСЛЕ СЕДАМ ЛЕТА: Партизан против Динама из Кијева, чин први!

FOTO: FK Partizan

Verovatno ni najgori pesimisti među navijačima crno-belih nisu mogli da pomisle da će se na naredni meč sa "mušemom" čekati bezmalo sedam godina. Večeras (20.00 - RTS 1, Arena 1 Premium) Partizan gostuje Dinamu iz Kijeva u poljskom Lublinu, što predstavlja prvi korak od potencijalnih šest ka najkvalitetnijem klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

Golman crno-belih Aleksandar Jovanović je u prošlosezonskoj kratkoj evropskoj misiji kluba bio daleko najbolji pojedinac u Partizanovom timu i imajući u vidu kvalitet vicešampiona Ukrajine jasno je da će i večeras i u revanšu za osam dana u Beogradu imati težak zadatak.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Dinamo ima jako dobar tim, ali ako budemo organizovani, ako se budemo branili timski, kao ekipa, svi do jednoga, verujem da neće biti problema. Što se mene lično tiče, zadovoljan sam kako je prošao prvi meč sa Napretkom, ali tek je početak, prvo kolo, verujem da ću nastaviti da branim u istom stilu i podižem formu - istakao je Jovanović.

Čuvar mreže srpskog vicešampiona nije želeo da ulazi u kalkulacije oko ishoda koji bi bio odgovarajuć pred revanš u Humskoj.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Ne bih kalkulisao unapred, to je tek prva utakmica, tek bi trebalo da se "odmerimo". Onako, na prvu mogu da kažem da bi nerešen ishod bio u redu pred revanš u Beogradu. Opet sa druge strane, uvek ideš na pobedu, to je cilj Partizana.

Novi štoper Partizana, Nihad Mujakić, je tokom pripremnog perioda najavio da bi mogao da utiče na mnogo bolji izgled defanzive.

- Veliki meč za Partizan, nema sumnje. Maksimalno smo se pripremili, analizirali smo Dinamo, opšte je poznato kakvi su afiniteti i mentalitet Partizana, svaki meč se ide na pobedu, pa ćemo da vidimo.

Za sada su crno-beli daleko od onoga što priželjkuju navijači.

- Mnogo je novih igrača u timu, dok se sve to složi, poklopi, shvate zahtevi i dok se upoznamo na terenu, biće u redu. U minula dva dana, posle Napretka, gledali smo da se oporavimo do puta i nema tu puno vremena za neke druge stvari i najbitnije je da spremni dočekamo Ukrajince.

Veruje Mujakić da su pripreme u Rusiji pomogle Partizanu da spremno dočeka Dinamo.

- Kompletne pripreme smo prošli igrajući sa rivalima koji su na nivou Dinama iz Kijeva i, naravno, te utakmice su pune tranzicija, dok će se u domaćem prvenstvu svaki rival braniti protiv Partizana. Zato verujem da će meč sa Kijevljanima biti zanimljiv i dobar po nas - zaključio je štoper crno-belih.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!