LEGENDA ZVEZDA POZIVA NA "MARAKANU": "Uz podršku navijača crveno-beli mogu do Lige šampiona"

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

24. 08. 2024. u 13:44

CRVENA zvezda pokušaće da drugu godinu zaredom bude učesnik Lige šampiona. Da bi se to desilo potrebno je da eliminiše Bode Glimt. Legenda crveno-belih, Dušan Savić poziva navijače da u što većem broju dođu na stadion "Rajko Mitić" i pomognu ekipu da ostvari zacrtani cilj.

ЛЕГЕНДА ЗВЕЗДА ПОЗИВА НА МАРАКАНУ: Уз подршку навијача црвено-бели могу до Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

On se najpre prisetio čuvenog preokreta koji je tim iz Ljutice Bogdana ostvario u sezoni 1978/1979 kada je Dinamo iz Berlina u Beograd doneo prednost od 5:2.

- Svaki put kad se setim ove utakmice i dalje mi je neverovatno šta smo postigli. Nakon poraza u Nemačkoj, Dinamo je poveo u prvom poluvremenu, te su oni nakon prvih 45 minuta u Beogradu vodili ukupnim rezultatom 6:2. Ipak, nismo odustajali, verovali smo da bi nas dva brza gola vratila u igru. Na kraju smo postigli četiri i zasluženo prošli dalje, a ta utakmica nam je bila odskočna daska koja nas je vodila sve do finala sa Borusijom iz Menhengladbaha – prisetio se Dule Savić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Crveno-beli su tada beležili najveću posetu, a dotakao se anegdote vezanog za navijača koji nije verovao u Zvezdu i napustio je teren posle prvih 45 minuta.

- Druga su vremena u pitanju. Tada nas je posle teškog poraza u Berlinu, na "Marakani" sačekalo više od 70 hiljada ljudi, što je bio prosek te sezone kada su u pitanju evropske utakmice. Znali su da su oni naša najveća snaga, što se na kraju pokazalo kao tačnim. Znam da je par ljudi otišlo sa zapada na poluvremenu, a jedan od navijača koji je napustio stadion i dan danas žali što nije prisustvovao istorijskom preokretu Crvene zvezde.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Publika velika snaga crveno-belih i zato Savić veruje da će "Marakana" u sredu biti puna.

- Što bi rekao Miljan Miljanić – rezultat je aktivan. Nema više pravila gola u gostima, te nama neće biti dovoljno da postignemo samo jedan. Međutim, uveren sam da ako "Marakana" bude ispunjena do poslednjeg mesta i navijači pruže podršku kakvu samo oni mogu na svetu, možemo svi zajedno posle da slavimo prolaz naše Zvezde u Ligu šampiona. Čuo sam i za akciju da svi na utakmicu dođu u dresovima, tako da će to biti pravi crveno-beli spektakl – zaključio je legendarni fudbaler.

Podsetimo, revanš meč Crvena zvezda - Bode Glimt na programu je u sredu, 28. avgusta od 21 sat.

BONUS VIDEO: ORI SE STADION: Pesma navijača Zvezde ne prestaje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje