KAPITEN PARTIZANA NAPUSTIO KLUB: Marković je 2018. meč protiv novog kluba gledao sa tribina Humske, a sada... (VIDEO)

Novosti online

31. 08. 2024. u 09:34

Kapiten Partizana - Svetozar Marković (2000), napustio je redove svog matičnog kluba i od danas, zvanično, prešao u redove češke Viktorije Plzen.

КАПИТЕН ПАРТИЗАНА НАПУСТИО КЛУБ: Марковић је 2018. меч против новог клуба гледао са трибина Хумске, а сада... (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović/GSG

Marković je prošao sve selekcije crno-belih, došavši u Partizan iz mlađih kategorija FK Radnik Bijeljina, u julu 2011. godine. 

Leta 2017. godine, kao kapiten kadetske selekcije, Marković biva priključen seniorskom timu, u kojem debituje kod trenera Miroslava Đukića u 1/16 finala Kupa Srbije, kada je 88. minutu igre zamenio prekaljenog štopera - Bojana Ostojića, da bi evropski debi imao upravo protiv ekipe Viktoria Plzen.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Osim Partizana, Marković je bio igrač Olimpijakosa iz Grčke.

Ugovor sa FK Viktorija Plzen je potpisan na tri godine, a o razlozima odlaska, Partizanu, kapitenskoj traci, najslavnijim momentima u dresu voljenog kluba i, nažalost, bolnom momentu - ispadanju iz Evrope, Marković govori za Youtube kanal kluba, veče po povratku iz Genta u Beograd.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Svi mi smo razmišljali da ćemo ući u grupnu fazu Lige konferencija i da ću se oprostiti na najlepši mogući način. Bio je cilj da ceo stručni štab i svi ovi momci igraju grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, ali to se na žalost nije desilo. Došlo je vreme da se rastanemo i da ja krenem nekim novim putem. Hteo bih da se zahvalim celom stručnom štabu, igračima koji su bili i onima koji su i dalje ovde i da im poželim sreću u nastavku sezone.

Marković je po pisanju zvaničnog sajta kluba imao ponude i iz Španije, a i brojne druge, međutim odlučio se za Viktoriju. 

- Nije lako napustiti klub kao što je Partizan, a posebno ne meni, jer sam odrastao u ovom klubu i proveo deset godina ovde. Ovo je već treći put da se rastajemo i zaista je mnogo teško. Viktoriu Plzen sam izabrao zato što smatram da je to trenutno najbolji klub za mene, u kojem mogu dosta da napredujem i smatram da će mi odgovarati u svakom smislu.

Zanimljivo je da je Partizan 2018. godine pod palicom Miroslava Đukića igrao upravo protiv Viktorije. 

- Tada sam imao osamnaest godina i baš na toj utakmici sam debitovao u evropskim takmičenjima. Išao sam i u Plzen sa ekipom, nisam bio u konkurenciji, ali sam gledao utakmicu uživo, sa tribina, rekao je Marković, a ceo intervju pogledajte u nastavku: 

BONUS VIDEO: Spektakularan doček! Kilijan Mbape predstavljen u Realu iz Madrida 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMCI ŽESTOKOG UKRAJINSKOG NAPADA NA BELGOROD: Više mrtvih, desetine povređeno (VIDEO)