"UŽIVANJE U LIGI ŠAMPIONA": Legendarni Pižon oduševljen što je Zvezda opet deo evropskog krema

Z. Ćorović

31. 08. 2024. u 15:53

KAO kada u Beograd dolaze najveći rok bendovi i operski pevači, tako će Crvena zvezda i njeni navijači uživati u fudbalskim poslasticama koje donosi nova Liga šampiona.

УЖИВАЊЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Легендарни Пижон одушевљен што је Звезда опет део европског крема

FOTO: FK Crvena zvezda

To je i poruka Vladimira Petrovića Pižona, legende crveno-belih, još uvek fasciniranog energijom i podrškom Zvezdinih pristalica u odlučujućoj bici sa Bode Glimtom.

- O tome sam pričao i sa našim trenerom Vladanom Milojevićem, publika je bila fenomenalna, pravi 12. igrač - prenosi svoje najjače utiske Pižon u razgovoru za "Novosti". - Toliko su svi na stadionu želeli da pobedimo, da je bilo neverovatno. Ne bih da ispadne kako se udvaram navijačima, ali videli ste kako su se igrači iz Norveške "pogubili". Pritom, nije bilo nikakvog vređanja, svi su srcem bili uz svoj klub. Malo je takvih situacija, bila je to jedna od onih utakmica koje se pamte za sva vremena. Pozitivna energija se prenela i na igrače, koliko su trčali da su ih grčevi hvatali na kraju. Nisu ni jednog trenutka stali. Tako moraju da igraju sve utakmice, pogotovo ove u Evropi.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pižon se jako raduje sve samim spektaklima koji slede u evropskom krem društvu.

- Imaćemo najlepše predstave u Beogradu. Ugostićemo veliku Barselonu, kao i bivše evropske prvake Benfiku i PSV, bundesligaša Štutgart. Narod će uživati. Prava lepota, kao da nam dolaze najveći operski pevači ili rok zvezde i grupe. Velika je stvar za klub što ćemo igrati u ovoj novoj Ligi šampiona. Mnogo sam srećan kao i svi zvezdaši. Uživaćemo, jer je naša publika zaslužila da uživa u velikim mečevima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Bivši maestro i znalac u kopačkama je uveren da ovaj tim Zvezde na čelu sa trenerom Milojevićem može dobro da prođe u žestokoj konkurenciji.

- Sada nema šta da se izgubi, igramo sa velikanima. Naravno, ne smeju igrači da se opuste, već da sve shvate mnogo ozbiljno, sa velikim zalaganjem i da probaju šta mogu. Kvalitetni smo, imamo ozbiljan tim. Protiv Norvežana je odbrana bila izvanredna, Hvang, Elšnik i Ivanić odlični u vezi, ma čitav tim je briljirao jer su igrali svi za jednog i milina je bila gledati ih. Zato su i iz gledaoca izvukli zadnji atom navijanja. Ima vremena da se prave kalkulacije, kada se Liga zakomeša, još je rano da se priča o šansama za prolaz.

Rado se Pižon podsetio i poslednjeg gostovanja Barse 1996. na "Marakani" (1:1), tada je kao trener predvodio Zvezdu.

- Provukli su se, a imali su "tim sveta". Desno krilo Figo, pa u napadu Brazilci Ronaldo i Đovani, Bugarin Stoičkov, uz Gvardiolu, Enrikea... I Murinjo je bio na klupi, tada kao prevodilac. Igrali smo fenomenalno, poveli preko Jovičića i velika je šteta što nismo napravili podvig. I sada Barsa ima strašan tim, mali Jamal je čudo od deteta, Levandovski, pa Pedri. Napravili su odličan tim, ali što ne bismo mogli da ih iznenadimo na našoj "Marakani" - poručuje Petrović.

 

Svaka pobeda 2,1 milion €

PLASMANOM u Ligu šampiona, Crvena zvezda će najpre inkasirati 18,62 miliona evra kao nagradu UEFA, koja sleduje svim ekipama učesnicama elitnog takmičenja. Uskoro će se znati koliki će biti i bonus na osnovu desetogodišnjeg učinka u evropskim takmičenjima i TV prava. Prošle sezone, on je iznosio oko osam miliona evra. Svaki trijumf u grupi 2024/2025. sada vredi 2,1 milion evra, dok se za remi dobija 700.000.

Mimović primer mladima

UVERENA je četvrta Zvezdina zvezda da će u ovom timu biti uskoro još više njene dece.

- Imamo dosta mladih igrača po celoj ligi, dobro je da se kale i možemo da se nadamo da će se mnogi od njih vratiti u prvi tim. Primer je sadašnji prvotimac Mimović, koji je napredovao u OFK Beogradu i nametnuo se po povratku - kaže Petrović.

Podsetimo, crveno-beli su saznali i kompletan raspored utakmica u najelitnijem fudblaskom takmičenju.

BONUS VIDEO: SEVER SLAVI: Zvezda je u Ligi šampiona!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOK JE BIO RAT, OVDE SU MU ZAMERALI - SAD JE NAŠ ZET: Poznati Slovenac o poznanstvu sa Borom