"DOLAZI RIJEKA, PUNA MARAKANA!" Legenda Zvezde se prisetila prvog meča na kultnom stadionu

Tanjug

13. 09. 2024. u 14:07

Bio sam klinac kada je Zvezda pre 61 godinu odigrala utakmicu protiv Rijeke, prvu na Marakani, i sećam se natpisa u novinama, kao i da su u to vreme pre početka filma u bioskopu prikazivane Filmske novosti koje su sadržale kratku reportažu o otvaranju stadiona, rekao je legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić.

ДОЛАЗИ РИЈЕКА, ПУНА МАРАКАНА! Легенда Звезде се присетила првог меча на култном стадиону

Foto: Profimedia

"Za nas klince, to je bilo dodatno maštanje o tome da igramo za Zvezdu, jer je klub konačno imao svoj stadion," rekao je Savić gostujući u emisiji "Uranak" na K1 televiziji.

On je objasnio razliku između ranije i današnje publike.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

"Teško je porediti vremena, posebno kada je razlika od 60 godina, ali jedna stvar je konstantna, samo oni koji su bili na stadionu, posebno na terenu i igrali utakmice, znaju šta znači pun stadion i podrška navijača. U trenucima koji nisu laki za ekipu, cela podrška stadiona daje novu snagu".

Prvi septembar je rođendan Marakane jer je tog dana 1963. godine odigrana prva utakmica protiv Rijeke.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Zvezda će sutra protiv Napretka obeležiti jubilej stadiona, a navijači će se oprostiti i od legendarnog muzičara Bore Đorđevića.

"Zvezdi je važna utakmica zbog tri boda, ali i kao priprema za utakmicu Lige šampiona protiv Benfike. Prva utakmica je uvek važna. Povoljan rezultat protiv Benfike bio bi dodatni impuls za sve preostale utakmice, kojih ima osam. Četiri su u Beogradu, a četiri na strani, i taj novi format takmičenja je neobičan. Ima jedna dobra stvar, neće biti kalkulacija ni sa jedne, ni sa druge strane. Svaka utakmica je važna i svaki bod je bitan. Mislim da ćemo uz pomoć sjajne publike dati sve od sebe i opravdati naše učešće u najelitnijem takmičenju, u grupnoj fazi. Zvezda to zaslužuje i već godinama pokazuje da je superiorna i prisutna u Ligi šampiona, već četiri godine," zaključio je Dule Savić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?