FUDBALSKO ČUDO IZ BRETANJE: Brest živi svoj najlepši san

N. I.

02. 10. 2024. u 15:56

PRE 121 godine u Bretanji je osnovan fudbalski klub Brest. Iz grada sa 140.000 stanovnika, ušuškan u luci na obali Atlantika ovaj klub je svašta uradio u svojoj istoriji. Ali nikada nije uradio jednu stvar: nije igrao ni u jednom od evropskim kupova, ili ligaškim takmičenjima.

ФУДБАЛСКО ЧУДО ИЗ БРЕТАЊЕ: Брест живи свој најлепши сан

Foto: EPA

Posle 120 godine to mu je pošlo za rukom kada se čudom plasirao u Ligu šampiona u kojoj je ove sezone zakoračio sa obe noge na zemlji i sa dva trijumfa u prva dva kola skrenuo svetla reflektora na svoje ime, grb, ekipu i trenera Erika Roja (57).

Sastavljen najvećim delom od igrača sa francuskim pasošima, ili onih koji dolaze iz zemalja koje su nekadašnje kolonije ove zemlje, u Brestu su ponosno na ubedljiv trijumf od utorka uveče kada su kao od šale u Austriji deklasirali domaći Salcburg sa 4:0. Bila je to samo potvrda pobede na startu LŠ takođe protiv austrijskog Šturma, ali na domaćem terenu (2:1).

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Brest se trenutno, posle šest kola francuskog šrvenstva nalazi na 13. mestu na tabeli sa samo dve pobede i četiri poraza. Ali, izgleda da ovaj tim živi trenutno svoje najlepše evropske snove i uživa u debitantskoj ulozi na evropskoj sceni i to punim plućima.

Junak trijumfa u Salcburgu bio je 23-godišnji napadač Bresta, Senegalac Abdala Sima. Smestio je dve lopte u mrežu golmana austrijskog tima, ali prethodno i jednu Šturmu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Pre početka ovogodišnje Lige šampiona smo rekli sebi da bi trebalo da uživamo u svakom momentu provedenom na terenu. Ovo je velika i najlepša strana istorije Bresta i ja sam ponosan što sam sa svojim saigračima deo te istorije - rekao je Sima posle utakmice u kojoj je ponižen domaći Salcburg.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

GINEM, USTAJEM, BORIM SE - TO JE SVE ŽIVOT: Andrija Milošević je naučio da mora biti ratnik da bi opstao u današnjem svetu (VIDEO)