BAŽDAR ZA "NOVOSTI": Dok sam bio u Partizanu, uvek smo bili favoriti, u Španiji je drugačije (VIDEO)

A.Ilić

19. 10. 2024. u 13:12

Radomir Antić, Savo Milošević, Radoslav Petrović, samo su neki od srpskih fudbalera koji su nosili dres posrnulog španskog velikana - Reala iz Saragose, a ovog leta priključio im se i mladi i talentovani Samed Baždar. On je u razgovoru za Novosti govorio o svom iskustvu u Španiji, Partizanu...

БАЖДАР ЗА НОВОСТИ: Док сам био у Партизану, увек смо били фаворити, у Шпанији је другачије (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/La Liga

Jedan od sinonima za španski fudbal, Real Saragosa pokušava da se vrati na staze stare slave, a recept za uspeh ovog kluba uvek je u svojoj jednačini imao nekog Srbina, sada je slovo palo na Sameda Baždara. 

- Srećan sam što sam u ovom klubu. Koji ima veliku istoriju. Dugo se trude, pokušavaju da se vrate u Primeru, to je cilj koji nam je svima predočen na početku sezone. Učinićemo sve što je do nas. Ovaj klub zaslužuje da bude tu. Počeli smo dobro. Kao što znamo pobedili smo prve tri utakmice, fudbal je živa stvar, izgubili smo jednu, dve... Tu smo negde, ako pobediš, prvi si, drugi, ako izgubiš, šesti, sedmi, rekao je doskorašnji fudbaler Partizana, u razgovoru za Novosti, koji je organizovan posredstvom La Lige. 

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

U utakmici protiv Tenerifea Samed Baždar bio je najbolji pojedinac na terenu. Pokazao je svojim kvalitetom  da je pred njim svetla budućnost. Srbin je postigao dva pogotka u pobedi na gostovanju rezultatom 3:2. 

- Ja sam nekako navikao da se nosim sa tim pritiskom. U mom bivšem klubu je to normalno. Niko ne gleda na tebe kao mladog igrača, moraš uvek da daš maksimum i doprineseš šta se očekuje od tebe. Da budeš na nivou, kao što sam ja to sada uradio.  

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Otkriva Baždar da li prati rezultate Partizana na čiju je klupu nedavno seo Savo Milošević, nekadašnji fudbaler upravo Saragose. 

- Naravno. Poslednje utakmice smo pobedili, vraćamo se na pravi put. Krenuli smo loše. Jako mi je žao što se klubu izdešavalo to, znamo već šta. Nadam se da će se vratiti na pravi put. 

O poređenju srpske Superlige i španske druge lige kaže... - Ne bih mogao da uporedim. Dosta je drugačije. Što se tiče druge, a ne znam kako je u prvoj, ovde smo svi egal. Svi smo slični i mala je razlika između ekipa. Dok je u Srbiji, dok sam bio u Partizanu, uvek smo bili favoriti, protiv koga god da se igralo, zaključio je Baždar u razgovoru za Novosti. 

SRBI U SARAGOSI 

Plejadu nekadašnjih srpskih fudbalera koji su nastupali u Saragosi predvodi Radomir Antić, nastupali su još: Dragan Kaličanin, Savo Milošević, Goran Drulić, Slobodan Komljenović, Ivan Obradović, Stefan Babović i Radoslav Petrović, a priliku da nastavi njihovim putem imaće i Baždar

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona