Odluka Grafičara da odustane od Superlige otvorila spekulacije oko popune: FSS će presuditi!

N. Iljukić

22. 06. 2020. u 08:40

Predsednik Grafičara Slobodan Govedarica preksinoć je zvanično obavestio javnost da njegov klub neće sledeće godine učestvovati u Superligi. Sve je obrazloženo tesnim poslovnim vezama sa Crvenom zvezdom. Pre dva dana završio se i prvoligaški karavan, Grafičar je prvi na tabeli, a za njim su Zlatibor, Bačka i Metalac.

Одлука Графичара да одустане од Суперлиге отворила спекулације око попуне: ФСС ће пресудити!

foto: FK Novi Pazar

Ova četiri tima su, prema propisima, trebalo da uđu u Superligu, ali posle odustajanja "grafosa", pitanje je da li će petoplasirana Kolubara ili možda neko drugi da se nađe u eliti. O tome će, kao i svih prethodnih godina, odlučivati Izvršni odbor FSS koji će da uzme u obzir sve parametre iz licenciranja jednog kluba (finansije, infrastruktura, omladinski pogon...), a trebalo bi uzeti u obzir i poslednju odluku FSS da slobodna mesta, u slučaju odustajanja jednog tima, mogu da se popune na tenderu, odnosno kupovinom tog mesta.


Za ovo, već sada, upražnjeno mesto u Superligi, nezvanično se javio Novi Pazar, koji je sezonu u Prvoj ligi završio kao deveti. Inače, odlukom FSS od pre mesec dana, Smederevo je osim oduzimanja deset bodova za nameštanje meča sa Kabelom, dodatno kažnjeno i ispadanjem iz Prve lige koja će se, praktično, popunjavati sa četiri poznata i tri, trenutno, nepoznata kluba.

Kako "Novosti" saznaju, sezona 2020/2021. u Superligi i Prvoj ligi Srbije trebalo bi da krene 25. jula ili najkasnije 1. avgusta, a mnogo pre ovog datuma će IO FSS morati da sastavi konačan spisak učesnika Superlige i Prve lige Srbije.

NEPOZNANICE I U PRVOJ LIGI

Pošto je FSS nedavno odlučio da će elita imati 20, a Prva liga 18 klubova, sada se zna da će novi prvoligaši postati Borac Čačak (prvak Zapada), Jagodina (Istok), Železničar Pančevo (Vojvodina) i IMT (Beograd) i još tri, za sada nepoznata tima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?