NISU GOVORILI, A POBEĐIVALI: Svađe među saigračima nisu retkost u fudbalu, Đukić i Kanjizares poseban slučaj

B. Antić

11. 07. 2020. u 21:56

NIJE retka pojava u fudbalu da se saigrači ne vole, kao Lionel Mesi i Antoan Grizman u Barseloni, ili Sadio Mane i Mohamed Salah u Liverpulu. Nekada se posvađaju poput Sona i Uga Lorisa iz Totenhema, pa čak i potuku.

НИСУ ГОВОРИЛИ, А ПОБЕЂИВАЛИ: Свађе међу саиграчима нису реткост у фудбалу, Ђукић и Кањизарес посебан случај

Foto: M. Vukadinović

Ipak, jedan slučaj je bio poseban, a u pitanju je odnos između Miroslava Đukića i Santjaga Kanjizaresa, koji šest godina nisu pričali međusobno, a za to vreme su zajednički u odbrani Valensije funkcionisali kao švajcarski sat.

Naš bivši centarhalf i španski golman su ispisali najlepše strane istorije kluba sa "Mestalje". Osvojili su Kup kralja i domaći Superkup 1999, Primeru 2001, dvaput stizali do finala Lige šampiona 2000. i 2001... ali van terena nisu progovorili ni reč zbog jednog sukoba.

- Proveo sam deset godina u Valensiji, a tokom šest nisam komunicirao sa Đukićem - pričao je Kanjizares za španske medije. - Ipak, Miroslav mi je mnogo značio u samoj igri, pomagao mi.

Njih dvojica bi postajali stranci, čim završe posao. U svlačionici, hotelu, avionu...

- Bilo je teško u početku, ali kasnije smo se na to navikli - govorio je za "Marku" Đukić, s tim što nikad nije želeo da otkrije šta je bio uzrok svađe. - Ipak, kada sam 2003. odlazio iz Valensije, organizovao sam večeru za sve. Razgovarao sam u četiri oka te noći sa Santjagom i sve smo rešili. I kada se nekad sretnemo u loži "Mestalje" normalno pričamo.

Sličnih "pikanterija" za medije je bilo i u Nemačkoj. Između Lotara Mateusa i Štefana Efenberga uvek je vladala netrpeljivost. Nisu se podnosili ni Tedi Šeringem i Endi Kol, napadači Mančester junajteda.

U poslednjih nekoliko sezona PSŽ je bio u žiži. Najpre su se Zlatan Ibrahimović i Edinson Kavani svađali ko će šutirati jedanaesterac, a kasnije se Urugvajac "otimao" za loptu i sa Nejmarom. Asovi se, ponekad, nikako ne trpe.

ARGENTINCI I VANDA
MAKSI Lopez (36) i Mauro Ikardi (27) su bili najbolji drugovi dok su svojevremeno nastupali za Sampdoriju. Međutim, već dugo su argentinski napadači mrski neprijatelji, otkako je mlađi napadač "preoteo" Maksiju suprugu i majku trojice njihovih sinova, manekenku Vandu Naru (33).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?