HEROJ ŠAPEKOENSEA: Preživeo avionsku nesreću 2016. godine, sad podigao trofej

Novosti online

15. 09. 2020. u 09:30

FUDBALERI brazilskog Šapekoensea osvojili su sedmu titulu saveznog prvaka.

ХЕРОЈ ШАПЕКОЕНСЕА: Преживео авионску несрећу 2016. године, сад подигао трофеј

Foto: Tviter

U finalu su u pobedili Bruske sa 1:0, a trofej je podigao kapiten Alan Rušel, koji je 19. novembra 2016. godini bio jedan od preživelih u avionskoj nesreći u Kolumbiji.

Iako je imao ponudu Avaija, koji zajedno sa Šapekoenseom igra u brazilskoj Seriji B, Rušel je odlučio da ostane. Uz to, igrača je kritikovao deo navijača zbog čega je nakon finala imao potrebu da kaže nekoliko stvari.

- Bilo je teških trenutaka unutar kluba i jako me emotivno pogodilo osvajanje titule. Svi koji me znaju svesni su onoga što sam prošao i kroz šta prolazim. Svi znaju finansijsku situaciju u klubu i da je bilo zbog novca, kako mnogi govore, već bih otišao iz kluba - kazao je Rušel, koji je zajedno s Netom i Džeksonom Folmanom bio jedini preživeli na tragičnom letu 2016. godine.

Iako su u prvom delu sezone bili poslednji na tabeli, u Šapekoenseu su podigli nivo forme i ušli u doigravanje, zatim i u finale takmičenja, u kom su izašli kao pobednici i osvojili su trofej.

- Ponosan sam na ovu ekipu i na to što sam njen lider. Puno smo patili na početku, ali sada smo došli tamo gde zaslužujemo da budemo - zaključio je Rušel.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?