SVI PIŠU O UTAKMICI TSC - FCSB: Ludilo u Evropi

Novosti online

18. 09. 2020. u 09:58

UTAKMICA u Senti između srpskog TSC i rumunskog FCSB dugo će se pominjati kao nešto neverovatno što se odigralo.

СВИ ПИШУ О УТАКМИЦИ ТСЦ - ФЦСБ: Лудило у Европи

Foto N. Paraušić

Pobednika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope upisaće istorija, ali tok meča biće u sećanju mnogih. I baš to što su Rumuni u timu imali osmoricu zaraženih virusom korona na dan utakmice, i to što je na meču dato 12 golova i podignuta dva crvena kartona ostaće u uspomeni svih aktera.

I srpksa i rumunka štampa je imala o čemu da piše, a utakmicu su prokomentarisale i hrvatske “Sportske novosti”.

- Utakmica između Bačke Topole i FCSB neće biti dugo zaboravljena! Srbi su odigrali neverovatan meč u Ligi Evrope, sa 12 golova. FCSB je imao samo tri igrača na klupi, nakon što se u timu pojavila masovna zaraza virusom korona – osvanulo je na stranicama hrvatskog sportskog lista.
 

„Jedna od najluđih utakmica u istoriji“, naslov je na srpskom sajtu RTV.
 

A bilo je i komentara čitalaca:


- Teško je u samo nekoliko rečenica opisati ovaj jedinstveni „tobogan“ koji sam video. Neutralnim ljubiteljima fudbala ovo je verovatno bila najbolja utakmica u četvrtak uveče u kojem je sjajni FCSB u Rumuniji pobedio TSC posle produžetaka i penala. Ekipa Bačke Topole eliminisana je na penale, koje možda nije zaslužila zbog karaktera koji je pokazala, posebno sa dva igrača manje na ovom meču. Ali fudbal je često surov i ovo je lekcija koju je tim Zoltan Saboa naučio u Senti. Na najsuroviji način - piše u jednom od komentara na utakmicu.


Rumuni su imali više razloga za slavlje jer su uspeli i maksimalno oslabljeni da izbore prolaz dalje. Ali i njihovi mediji su se više oslanjali na tok meča, nego na slavlje i plasman u narednu rundu kvalifikacija.

- Rumunski FCSB - bivša Steaua iz Bukurešta - koji je na početku meča imao na raspolaganju samo 13 igrača i jednog golmana, pošto je devet fudbalera bilo pozitivno na KOVID-19, mnogo je pretrpeo za prolazak u sledeće kolo Lige Evrope. Bilo je to pravo ludilo protiv srpskog TSC iz Bačke Topole. U 90 minuta regularnog vremena viđeno je dvanaest golova plus dodatnih 30 minuta produžetka. Konačno, FCSB je uspeo da eliminiše protivnika petim udarcem sa bele tačke. Ali treba pomenuti i domaćina kom nije bilo ništa lakše jer je tokom meča ostao sa devet igrača na terenu i uspeo da drži izjednačen rezultat – piše rumunksi portal Pledge times u tekstu pod naslovom: Ludilo u Evropi.


Bosanski portal Klix.ba je izveštaj iz Sente naslovio sa: Spektakularan meč u Srbiji: TSC i bivši prvak Evrope postigli 12 pogodaka pa izvodili penale.

- Neverovatan meč odigran je u drugom pretkolu Evropske lige, a TSC Bačka Topola i bivši prvak Evrope Steaua Bukurešt (danas FCSB) odigrali su meč za istoriju u Senti. Pobedu je odnela Steaua nakon jedanaesteraca. Gosti su doputovali bez stručnog štaba i devet prvotimaca zbog problema s virusom korona, ali su ipak uspeli da skupe dovoljno igrača kako bi odigrali susret protiv TSC – piše na početku teksta koji je postavljen kao glavna vest na sportskim stranama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima