OBRADOVIĆ PREZADOVOLJAN: Bićemo pravi Partizan

V. N.

08. 10. 2020. u 20:43

NIJE uspelo u nekoliko navrata, delovalo je da ni ovog leta neće biti ništa od povratka Ivana Obradovića (32) u Partizan, ali je ipak dva dana pre završetka letnje fudbalske pijace stavljen potpis na jednogodišnji ugovor.

ОБРАДОВИЋ ПРЕЗАДОВОЉАН: Бићемо прави Партизан

Ivan Obradović Foto FK Partizan

"Kam-bek" iskusnog defanzivca posle punih 11 godina došao je u trenutku kada crno-beli zaostaju osam koraka za najvećim rivalom, a upravo pred prvi ovosezonski derbi koji se 18. oktobra igra na stadionu u Humskoj.

- Prvi kontakt je ostvaren pre godinu i po dana. Tada se promenio trener u Anderlehtu i sve se okrenulo za nekoliko dana, zaigrao sam. Ovog leta sam došao početkom jula kod Save Miloševića i ta neka prva priča nije prošla kako bi trebalo. Onda je malo kasnije došao poziv od Ivice Ilieva. Odložili smo sve za finiš prelaznog roka i eto sada sam tu - iznosi prve utiske o povratku u klub u kojem je igrački stasao praktično kao golobradi momak.

Tokom 11 godina ino-karijere Obradović je svašta preturio preko leđa.

- Borio sam se, išao od zvezda do dna i vraćao se. Mentalno sam se trudio da ojačam. Uvek sam spreman za nove izazove, za mene ne postoji kraj. Najlepši period mi je bio u Španiji. Dobra liga, mnogo sam napredovao u svakom smislu, Belgija mi je više legla. U Anderlehtu igrao Ligu šampiona, osvojio dva trofeja. Tamo sam više uživao fudbalski. Ipak, ta Španija mi je dala neku neophodnu energiju za dalje.

Uz čitav niz povreda koje su ga s vremena na vreme vraćale nekoliko koraka unazad, kao "crna tačka" je ostala i epizoda u varšavskoj Legiji.

- Bilo je to baš loše iskustvo u Poljskoj. Stvari nisu legle, imao sam i mnogo privatnih problema. Glava nije bila usklađena sa telom, sve to je uticalo da ne igram i da mi Legija ostane u lošem sećanju. I neke vanfudbalske stvari su uticale, imao sam privatnih problema u Španiji, to mi nije dozvoljavalo da budem fokusiran. Uvek sam kasnio, ipak, neću zbog ta četiri meseca da odem u depresiju.

Period aklimatizacije po njegovim rečima neće ni biti neophodan.

- Osećam ovaj klub, dete sam Partizana. Nemam nikakav problem sa pritiskom. Drago mi je što ima mnogo igrača koji su odrasli u crno-belom, to me raduje. Verujem da ćemo uskoro biti pravi Partizan, napadački orijentisan, da sve pršti na terenu. Drago mi je što sam tu, možda sam morao i ranije da se odlučim. Želim da uživam u fudbalu i da budem onaj Obra kako su me zvali po Evropi, od pre 11 godina. Znam dobro i Brežančića i Uroševića, možemo jedni druge da učinimo boljim. Samo tako tim može i da napreduje, kad ti neko duva za vratom - zaključio je Obradović.

STRPLjIVO U DERBIJU

PRILIKU za "povratnički debi" Ivan Obradović će igrom sudbine imati baš u najvećoj utakmici srpskog fudbala, naredne nedelje protiv Crvene zvezde u Humskoj.

- To je po nekim parametrima i lakša utakmica od ostalih, izađeš na teren daš sve od sebe, nije ti potreban dodatni motiv za derbi. Ne smemo da uđemo u utakmicu "prenapaljeni", pa da posle njega imamo neke kikseve. Derbi je jedna utakmica, tabela ne znači ništa. Brdo emocija izaziva, strpljiviji i mirniji će izaći kao pobednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)