UROŠ RAČIĆ ZA "NOVOSTI": Igrao bih i bez noge

Z. Ćorović

09. 11. 2020. u 22:16

NA velikim utakmicama najbolje se pokaže od kakvog je igrač materijala.

УРОШ РАЧИЋ ЗА НОВОСТИ:  Играо бих и без ноге

Foto: EPA

Uroš Račić (22) je zadivio fantastičnom i požrtvovanom partijom zbog koje su ga španski mediji proglasili jednim od heroja ubedljive pobede Valensije nad Realom (4:1).

Uprkos povredi i jakim bolovima, odigrao je čvrsto i žestoko, kao zadnji vezni razgrtao je u deulima, otimao lopte i „preorao Mestalju“.

- Pamtiću ovaj trijumf po tome što sam naspram sebe imao igrače koje sam pre mogao videti samo na plejstejšnu – kaže Račić u razgovoru za „Novosti“. - Pamtiću ga i zato što sam u duel ušao sa povređenim kolenom i bilo je neizvesno hoću li uopšte igrati pošto nisam trenirao nekoliko dana. Na kraju sam odlučio da ću igrati i bez noge ako treba. Sve je ispalo dobro, Bogu hvala!

Španski mediji su odmah pronšli podatak da je Valensija poslednji put pobedila Real sa 4:1 daleke 1946. godine. Ovaj će ostati upamćen i po dosuđena tri penala protiv „kralja“. Na kraju, i po slici na kojoj Račić sa tri uzdignuta tri pozira sa strelcem Solerom.

- Simbolično slavlje, po srpski. Soler je razumeo o čemu se radi. Sada je osećaj sjajan, svesni smo da se ovakve pobede protiv Reala ne dešavaju svakog dana. Pokazali smo da imamo mladu i dobru ekipu koja može da bude veoma uspešna ako počne da pobeđuje u kontinuitetu. Voleo bih da ovako nastavimo i na kraju izborimo neko od mesta koje vode u Evropu.

Račić je posle utakmice sa Realom dobio pohvale i od bivšeg saigrača iz Zvezde, Luke Jovićem, kao i njegovim imenjakom.

- Jović mi je čestitao sportski kao što bih i ja njemu da su oni pobedili. Sa Modrićem sam razmenio dres, cenim gas kao velikog majstora.

SA KATAIJEM DO FINALA

SA velikim interesovanjem Uroš prati svoju Crvenu zvezdu u Ligi Evrope.

- Zvezda je moja druga kuća, gledam svaku utakmicu. Mislim da crveno-beli imaju dobar tim ove godine i Kataia koji može da svakome da gol. Ako mene pitate, neka idu sve do finala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu