PREMINUO BIVŠI REPREZENTATIVAC: Delio svlačionicu sa Prosinečkim, sada ga odnela korona

Novosti online

25. 11. 2020. u 21:57

Sportska javnost Kikinde, ali i cele Srbije, u neverci je i šoku.

ПРЕМИНУО БИВШИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ: Делио свлачионицу са Просинечким, сада га однела корона

Ilustracija sport Foto Dephositos

Slobodan Živkov (53) iz Kikinde, trener ŽAK-a i bivši proslavljeni fudbaler, preminuo je u ovdašnoj bolnici od posledica koronavirusa.

Proslavljenu fudbalsku karijeru započeo u rodnoj Srpskoj Crnji, a za matični klub “Budućnost” debitovao , uz specijalno lekarsko uverenje, sa samo 16 godina u prvenstvu tadašnje Banatske lige.

Ostaće upamćeno da je 1987. godine bio je član mlade reprezentacije Jugoslavije, u društvu Prosinečkog, Jerkana, Kokana, golmana Piplice i ostalih, a mnogi od njih biće okosnica selekcije koja je osvojila titulu svetskog prvaka u Čiletu, sada već davne 1988. godine.

U leto 1985. godine prešao je u OFK “Kikindu”, a u jesenjem delu još igrao za “Budućnost”, da bi se u proleće nametnuo tadašnjem teneru Jovanu Kovrliji, koji mu je u poslednjem kolu te sezone, u Drugoj ligi SFRJ- Zapad, ukazao poverenje da debituje za prvi tim u meču protiv trebinjskog “Leotara”.

Za OFK “Kikindu” je nastupao punih 17 sezona i karijeru okončao u poznoj igračkoj 35. godini, u jesen 2001. godine. Odigrao je ukupno 371 prvenstvenu utakmicu, od kojih 340 u saveznom rangu takmičenja, drugoligaškoj konkurenciji i Prvoj ligi 1992/93.

Po završetku karijere bio je sportski direktor OFK “Kikinde”, a kao trener debitovao na klupi 8. aprila 2006. Sa klupe je još vodio novokozaračku “Slobodu” , a do pogoršanja zdravstvenog stanja i kikindski ŽAK.

Vest o preranom odlasku Slobodana Živkova rastužila je sve ljubitelje fudbala.

Rade Medić, nekadašnji saigrač Slobodana Živkova, ovako za Kurir komentariše tužnu vest:

-Veliki je to gubitak za, pre svega, njegovu porodicu, ali i fudbal, sport uopšte. Pamtiću ga kao kapitena OFK “Kikinde”. kad sam tek ušao u prvi tim. Bio je pravi vođa na terenu i van njega. Veliki fudbaler i trener. Nakon sjajne sportske karijere, ostao je u fudbalu i posvetio se sportu- kazao je Medić.

Korona i leukemija

U kikindsku bolnicu primljen pre desetak dana zbog povišene temperature, izazvane koronavirusom, Usledile su dodatne analize, a hematolog je ustanovio da Slobodan Živkov ima hroničnu limfocitnu leukemiju. Poslednjih dana bio je na respiratoru.

(KURIR SPORT) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu