DA LI ĆE MIHA OVOM IZJAVOM RAZOČARATI SRBE? Navijaću za Italiju i Hrvatsku na Evropskom prvenstvu

Novosti online

23. 02. 2021. u 12:35

SRPSKI trener Siniša Mihajlović, bio je gost emisije “Tiki-taka” u kojoj je govorio o mnogim aktuelnim fudbalskim temama.

ДА ЛИ ЋЕ МИХА ОВОМ ИЗЈАВОМ РАЗОЧАРАТИ СРБЕ? Навијаћу за Италију и Хрватску на Европском првенству

Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Jedna od njih bila je i revanš meč 1/16 finala Lige Evrope između Milana i Crvena zvezde i tom prilikom je poslao snažnu poruku treneru crveno-belih Dejanu Stankoviću.

– Crvena zvezda je moj omiljeni tim i navijaću za nju. Na klupi je Dejan Stanković moj mlađi brat. Ali, teško je da se izboriš protiv Milana – objasnio je Siniša Mihajlović.

Gro tema u ovoj emisiji bio je vezan upravo za Milan, iako Siniša vidi kao prvog favorita za osvajanje titule u Seriji A gradskog rivala.

– Nije gotova trka, ali Inter ima najveće šanse da je osvoji. Zasluženo su pobedili na derbiju u meču u kome je Ibrahimović bio najopasniji. Baš on je razlika između Milana koji sam ja vodio i onog koji sada trenira Pioli.

Govorio je Mihajlović i o svom odnosu sa slavnim napadačem, kao i o činjenici da će zajedno sa njim nastupati na čuvenom festivalu Sanremo.

– Šta bi bilo da je Ibra došao u Bolonju? Danas bismo bili u Ligi Evrope. Pitate me šta bi bilo da sam mu trener i da li bih mu dozvolio da ide u Sanremo? Da, ne bih imao problem. Sve dok dobro trenira, radi ono što mora mene ne zanima. A privatni život je nešto drugo, svako u slobodno vreme može da radi šta hoće.

Mihajlović je govorio i o izjavi čuvenog italijanskog fudbalera i trenera Ariga Sakija koji je nedavno tvrdio da Milan ne bi smeo da dozvoli Zlatanu da odlazi na festival u jeku sezone.

– Ne protivim se tome što gospodin Saki priča. Ali, fudbal iz prošlosti i ovaj sadašnji se mnogo razlikuju. Danas se igra sa manje strasti, ali su igrači profesional-niji nego kada sam ja igrao.

Miha je govorio i o šansama reprezentacije Italije na sledećem EP i o tome kako radi Roberto Mančini.

– Zahvaljujući njemu sam postao trener. Da nije bilo njega ne bih se upustio u te vode, a u Interu samo zajedno morali da kontrolišemo svlačionicu. Ipak, ja nemam kristalnu kuglu, pa da kažem kakav će rezultat da napravi na EP. Nadam se da će pobeđivati, a pošto nema Srbije navijaću za Italiju i malo za Hrvatsku.

Neizvežna tema u svakom razgovoru sa Mihjalovićem je i njegova borba protiv bolesti.

– Leukemija mi je promenila život, učinila me je promišljenim i strpljivim. Sada cenim i male stvari koje su se ranije podrazumevale. Kao onaj momenat kada možeš da udahneš svež vazduh.

Mihajlović je stavio tačku i na spekulacije da nikada nije imao poziv tima u kome je dugo igrao, Lacija, da postane trener u tom klubu.

– Netačno je da me Lacio nikada nije zvao. Bilo je to pre nego što sam otišao u Fjorentinu. Pričao sam sa predsednikom Lotitom, ali nije došlo do sastanka. Dobro mi je u Bolonji, a zna se da sam ambicozna osoba i voleo bih da učinim nešto veliko. Moramo da vidimo da li imamo želju da investiramo.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

NOVA PRILIKA ZA MLADE U NIS-U: Peta sezona programa „NIS ENERGY”