SKANDAL U MANČESTERU: Fudbaler ilegalno stigao iz afrike, uhapšeni "lažni roditelji"

Novosti online

27. 02. 2021. u 12:11

Fudbaler Mančester junajteda Amad Dijalo našao se u centru skandala.

СКАНДАЛ У МАНЧЕСТЕРУ: Фудбалер илегално стигао из африке, ухапшени лажни родитељи

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

Dijalo ima 18 godina i u januaru je stigao u Mančester junajted, gde trenutno igra za rezervni tim u Premijer ligi 2. Junajted je Atalanti za Dijala platio 21.000.000 evra, a tim iz Bergama može da zaradi i dodatnih 20.000.000 na ime bonusa.

Trenutno nije sve tako bajno za Dijala, pošto je otkriveno da je iz Obale Slonovače u Italiju došao kao žrtva trgovine ljudima. Dijalo je ušao u Italiju nezakonito i sa lažnim ispravama i ostalim dokumentima, što je Fudbalski savez Italije utvrdio istragom i kaznio ga sa 42.000 evra.

Pre šest godina je Amad stigao sa bratom Hamedom u Italiju, a sa njima je stiglo i još troje mladih afričkih fudbalera. Osumjičeni za njihovo krijumčarenje su Hamed Mamadu Traore, vlasnik jednog fudbalskog kluba u Obali Slonovače i njegova žena Marina.

Sa njima su optužene još tri osobe. Tu su i sestra izvesne Marine i njen suprug, koji su tvrdili da su oni rođaci Hameda i Amada Dijala, kao i roditelji preostalih fudbalera.

Zato se do 18. rođendana Amad zvao Amad Dijalo Traore, a prezime Traore je odbacio kada je postao punoletan. Njegovim krijumčarima preti 15 godina robije.

(B92) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um