TADIĆ VODI KA TROFEJU LIGE EVROPE: "Mnogo toga moglo bi da bude odlučeno na ovom susretu"

N. I.

08. 04. 2021. u 10:00

LIGA Evrope ulazi u finiš i fazu usijanja, a osam preostalih timova će večeras da odigraju prve mečeve četvrtfinala.

ТАДИЋ ВОДИ КА ТРОФЕЈУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Много тога могло би да буде одлучено на овом сусрету

EPA

Srbija je ostala sa samo dvojicom svojih fudbalera u završnici ovog takmičenja, Dušanom Tadićem i Nemanjom Matićem.

Aktuelni kapiten "orlova" Tadić će sa Ajaksom u prvom duelu protiv Rome u Amsterdamu pokušati da dođe do kapitala koji će biti dovoljan za revanš. A nekadašnji zamenik kapitena naše reprezentacije, nažalost i bivši reprezentativac Srbije, Nemanja Matić će sa svojim Mančester junajtedom da bude gost Granade, koja je jedno od tri velika iznenađenja u završnoj fazi Lige Evrope.

Fudbalska Srbija drži palčeve dvojici naših predstavnika u četvrtfinalu ovog takmičenja. Preostala dva takmičarska para čine Arsenal - Slavija Prag i Dinamo Zagreb - Viljareal. Zagrepčani su već postali "kost u grlu" mnogim timovima, a ceh je poslednji platio skupoceni Totenhem sa Žozeom Murinjom, koji je posle londonskih 2:0 pomislio da je došao na izlet u Zagreb, a posle produžetaka je senzacionalno izbačen trijumfom domaćina 3:0, posle het-trika Mislava Oršića.

Dušan Tadić je po ocenama mnogih stručnjaka najveća zvezda završnice Lige Evrope. "Kopljanici" su na korak od nove titule prvaka Holandije i uskoro će da im predstoje kvalifikacije za Ligu šampiona, pa je klubu iz Amsterdama možda najbolja prečica do ulaska u evropsku elitu osvajanje upravo pehara Lige Evrope. Inače, Ajaks se nada i nastavku impresivne serije od ukupno 11 uzastopnih pobeda na svom stadionu u Ligi Evrope.

- Nalazimo se u dobroj formi i verujem da možemo do same završnice. U četvrtfinalu smo dobili jednog od najkvalitetnijih preostalih rivala i rezultat u prvom meču u Amsterdamu može mnogo toga da odluči i pre revanša. Spremni smo za Romu i nadam se prolazu u polufinale - optimista je Tadić, koji će večeras u 21 sat da izvede svoj tim na teren "Johan Krojf arene".

1/4 finala

ČETVRTAK 21.00

Ajaks - Roma

Arsenal - Slavija P.

Dinamo Z. - Viljareal

Granada - Mančester j.
l revanši 15. aprila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE TUŽAN DAN ZA MENE, SEVILJA JE MOJA LJUBAV Legenda tima odlazi na kraju sezone, od kluba ovo nije očekivao