MUNDIJAL ULAZI U ZAVRŠNICU: Evo kada i gde možete da gledate četvrtfinalne utakmice Svetskog fudbalskog prvenstva

Tanjug

09. 12. 2022. u 10:37

NA SVETSKOM fudbalskom prvenstvu u Kataru, danas će biti odigrani prvi mečevi četvrtfinala između Hrvatske i Brazila, odnosno Argentine i Holandije.

МУНДИЈАЛ УЛАЗИ У ЗАВРШНИЦУ: Ево када и где можете да гледате четвртфиналне утакмице Светског фудбалског првенства

FOTO: AP/Tanjug

Utakmica između selekcija Hrvatske i Brazila na programu je od 16 časova, dok će Argentina i Holandija svoj meč igrati od 20 časova.

Reprezentacija Hrvatske je u osmini finala eliminisala Japan posle boljeg izvođenja penala, dok je selekcija Brazila rutinski pobedila Južnu Koreju sa 4:1. 

Ove dve selekcije sastajale su se četiri puta, od čega dva puta na mundijalima. Brazil ima tri pobede, od čega obe na svetskim prvenstvima i jednu u prijateljskoj utakmici, a jedan prijateljski meč završen je bez pobednika.

Argentinci su se plasirali u četvrtfinale Mundijala posle pobede nad Australijom od 2:1, dok je reprezentacija Holandije bila bolja od selekcije SAD-a rezultatom 3:1.

Gaučosi i lale sastajali su se devet puta, pe tod tih susreta bilo je na mundijalima. Najpoznatije je svakako finale 1978, u kome je Argentina ostvarila jedinu pobedu u međusobnim susretima (1-4-4), ako se ne računaju dve pobede na penale. 

Poslednja dva duela završena su bez golova, ali su 2014. gaučosi trijumfom na penale osigurali finale u kome su kasnije poraženi od Nemačke.

Obe utakmice četvrtfinala prenosiće RTS na svom prvom kanalu, kao i TV arenasport na Premium 1 kanalu. Takođe, čitaoci Nocosti moći će na našem portalu da prate tekstualni prenos uživo sa oba susreta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)