DA SE MLADI OKRENU SPORTU I PRAVIM VREDNOSTIMA: Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije u poseti Kuršumliji

D. Z.

10. 03. 2022. u 21:55

ANA Joković, košarkašica i potpredsednica Košarkaškog Saveza Srbije za žensku košarku, Vule Vuković predsednik Regionalnog Košarkaškog saveza Južne Srbije i predstavnici KSS posetili su danas Kuršumliju.

ДА СЕ МЛАДИ ОКРЕНУ СПОРТУ И ПРАВИМ ВРЕДНОСТИМА: Представници Кошаркашког савеза Србије у посети Куршумлији

Foto: OPština Kuršumlija

Tamo su sa rukovodstvom opštine razgovarali o ulaganju u sport, a pre svega u ženski košarkaški klub, koji u ovom gradu postoji od 2018 godine. Kako je posle razgovora sa predsednikom opštine Vojimirom Čarapićem i potpredsednikom Dejanom Lovićem istakao Vule Vuković, cilj posete je afirmacija ženske košarke u Kuršumliji , posebno što interesovanje među mladima za ovaj sport postoji.

- Prva dama srpske košarke, za koju su vezani najveći uspesi u ovom sportu, želela je da poseti kuršumlijsku opštinu kako bi podstakla mlade da se bave uopšte sportom ali i košarkom u kojoj je naša ženska reprezentacija već deset godina aktuelni evropski prvak-kazao je Vuković.

Gošća iz KSS je istakla nadu da će njena poseta animirati još devojčica da se posvete košarci, sportu u kojem je Jokovićeva postigla izvanredne rezultate.

- Znam da je Kuršumlija jedna od siromašniji opština u zemlji i da je treća po prostranstvu u Republici, ali isto tako da ste bedem ka Kosovu i Metohiji i zato bih volela da se mladi okrenu sportu i pravim vrednostima - poručila je Joković u Kuršumliji gde Ženski košarkaški klub “svete Ane” broji pedesetak devojčica u tri kategorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima