"ODUVEK SAM OVO HTEO!" S Partizanom bio šampion, sad slavi prelazak u hrvatski klub

Novosti online

22. 03. 2022. u 21:26

HRVATSKA sportska javnost sa posebnom radošću javlja jednu sportsku vest.

ОДУВЕК САМ ОВО ХТЕО! С Партизаном био шампион, сад слави прелазак у хрватски клуб

Ilustracija foto: EPA

Iskusni srpski košarkaš igraće u jednom tamošnjem klubu, pa se ta informacija našla i na naslovnim stranicama pojedinih velikih hrvatskih portala.

Naime, Stefan Sinovec, svojevremeno prvak Srbije, ali i ABA lige i osvajač ovdašnjeg Kupa sa Partizanom, novi je član Šibenke, s kojom je potpisao ugovor do kraja sezone.

Tome je "Slobodna Dalmacija" posvetila veliki tekst, koji glasi ovako:


"Stefan Sinovec novi je igrač u ekipi trenera Damira Milačića. Ovaj 33-godišnji, 195 cm visoki bek-šuter potpisao je ugovor sa Šibenkom do kraja sezone.

- U situaciji kada su Rebić i Pleadin praktično 25 do 30 dana bez treninga, morali smo da reagujemo i dovedemo igrača jer nam je ostao mali broj košarkaša pred ligu za opstanak. Stefan je izuzetno dobar i iskusan igrač, s velikim ABA ligaškim iskustvom. S obzirom na poznanstva sa trenerima koji su radili sa njim i njihovu preporuku, odlučio sam da ga kontaktiram i nagovorim da dođe u Šibenku, rekao je Damir Milačić.

Stefan Sinovec je igrač s velikim iskustvom koji je igrao u različitim ligama, osvajač je ABA lige, četiri naslova prvaka i tri kupa, te bi trebao da donese mirnoću ekipi u nastavku takmičenja

– Trener je imao najveći uticaj na moju odluku o dolasku. Oduvek sam želeo da nastupam za neki dalmatinski klub, a kada sam dobio poziv iz Šibenika, odmah sam prihvatio ponudu. Šibenka je klub velike istorije. Ovo je grad najvećeg košarkaškog umetnika u istoriji košarke, Dražena Petrovića, pa mi je velika čast da budem u klubu i gradu u kome je on rođen i gde je branio boje Šibenke, rekao je Sinovec za klupski sajt.

Stefan Sinovec rođen je u Beogradu 1988. godine. Karijeru je započeo u Mega Vizuri u sezoni 2005/2006. gde je igrao do 2009. kada potpisuje za Partizan NIS. S Partizanom iste godine osvaja ABA ligu, prvenstvo i kup Srbije, te učestvuje na F4 turniru Evrolige.

Prešao je 2013. u makedonski MZT Skoplje u kojem, s različitim prekidima, igra četiri sezone i triput osvaja naslov prvaka Makedonije i jednom Kup. Sezonu 2015/2016 odigrao je u Krki, s kojom je osvojio Kup Slovenije.

Sinovec je u bogatoj karijeri igrao u mađarskim klubovima Solnok i Kaposvari, zatim Lijetkabelisu, s kojim je nastupio i u Ligi šampiona, te Liepajas Lauvasu", zaključuje "Slobodna Dalmacija".

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S