IMAJU LI ŠANSE ZVEZDA I PARTIZAN? Evroliga objavila 15 učesnika za narednu sezonu, čekaju se još tri

Novosti online

12. 05. 2022. u 21:00

VIRTUS je osvajanjem Evrokupa obezbedio mesto u Evroligi kao petnaesti učesnik, a još tri tima čekaju se, navijači u Srbiji nadaju se da bi to mogli da budu zvezda i Partizan.

ИМАЈУ ЛИ ШАНСЕ ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН? Евролига објавила 15 учесника за наредну сезону, чекају се још три

Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Italijanski tim savladao je Bursu u finalu Evrokupa 80:67, te na taj način Teodosić i drugari obezbedili su mesto u eliti.

Ekipa Serđa Skariola se pridružila:  Real Madridu, Barseloni, Baskoniji, Anadolu Efesu, Fenerbahčeu, Olimpijakosu, Panatinaikosu, Žalgirisu, Makabiju, Bajernu, Albu, ASVEL-u, Monaku i Olimpiji Milano.

Pravo pitanje je šta će biti sa ruskim klubovima, kojih najverovatnije neće biti na evropskoj mapi.

Teško je očekivati da će se i CSKA, koji ima "A" licencu naći u Evroligi naredne sezone, a navijače u Srbiji najviše brine hoće li u celoj priči svoje mesto naći beogradski klubovi.

Pored CSKA za Evroligu konkurišu i drugi bogati klubovi u Rusiji – Uniks, Zenit i Lokomotiva – ali i za njih važi isto pravilo.

Čak i da se umiri situacija u Ukrajini sankcije će vrlo verovatno nekoliko godina biti na snazi.

Zvezda i Partizan bore se za titulu šampiona ABA lige, a osvajač trofeja trebalo bi da dobije mesto među 18 najboljih timova Evrope. Nije isključeno da i poraženi tim bude u elitnom takmičenju.

Ipak, zna se da Evroliga ne brine mnogo za tradiciju, novac je prioritet, te će zanimljivo biti videti kome će pripasti "specijalne pozivnice".

Španci i Turci imaju platežnu moć, verovatno veću od srpskih klubova, ali nemaju ime i armiju navijača iza sebe, te će biti jako zanimljivo kome će pripasti preostale tri pozivnice.

BONUS VIDEO: Luka Mitrović dobio udarac u lice

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)