RUSIJA PROTERANA: Naše komšije menjaju "zbornaju" na Evrobasketu

Novosti online

18. 05. 2022. u 13:44

SANKCIJE Rusiji nakon početka rata u Ukrajini dosta su promenile i sportski svet. Ruska košarkaška reprezentacija suspendovana je sa Evrobasketa koji se održava ove godine, a njihovo mesto zauzeće selekcija iz regije.

РУСИЈА ПРОТЕРАНА: Наше комшије мењају зборнају на Евробаскету

FIBA

Kako javljaju "Vijesti", Crna Gora će najverovatnije biti reprezentacija koja će umesto Rusije ići na Evropsko prvenstvo. Čeka se samo zvanična potvrda sa sastanka FIBA u litvanskom Viljnusu.

Prema pravilniku Međunarodne košarkaške organizacije, ako neka reprezentacija odustane od takmičenja ili bude suspendovana, njeno mesto zauzima selekcija sa najboljim rezultatom koja nije ostvarila plasman na prvenstvo.

Crna Gora je jedini tim u kvalifikacijama koji se sa tri trijumfa nije plasirao na Evrobasket, tako da se i odluka FIBA postavlja kao logična.

Crnogorci će tako na prvenstvu igrati u grupi A sa reprezentacijama Španije, Turske, Gruzije, Belgije i Bugarske, a domaćin ove grupe je Gruzija.


Ovo prvenstvo biće 41. po redu i biće održano u Nemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji. Prvobitno je planirano da se takmičenje održi između 2. i 19. septembra 2021, ali je odloženo zbog pandemije virusa korona i pomereno na termin od 1. do 18. septembra 2022.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)