"GROBARI" TRLJAJU RUKE OD ZADOVOLJSTVA: "Efekat Obradović" na delu - stiže novo, veliko pojačanje u KK Partizan (VIDEO)

Novosti online

15. 07. 2022. u 17:21

KOŠARKAŠKI klub Partizan je pred dovođenjem velikog pojačanja.

ГРОБАРИ ТРЉАЈУ РУКЕ ОД ЗАДОВОЉСТВА: Ефекат Обрадовић на делу - стиже ново, велико појачање у КК Партизан (ВИДЕО)

Foto: N: Paraušić, arhiva VN

Kako navodi italijanski novinar Mateo Andreani, crno-beli su "već završili" posao sa dosadašnjim kapitenom Panatinaikosa: Joanis Papapetru biće novi igrač Partizana.

Pomenuti Italijan javlja da će Grk potpisati dvogodišnji ugovor s crno-belima vredan 1,7 milion evra (plus bonus za sam prelazak u klub iz Humske), a na konstataciju jednog od ljubitelja košarke iz Evrope "Zašto bi neko napuštao PAO, gde ima platu od milion evra godišnje, da bi igrao za manje novca?", usledio je odgovor: "To je 'efekat Željko Obradović'" (odnosno mogućnost da se igra za najtrofejnijeg evroligaškog trenera svih vremena.

Joanis Papapetru je rođen 30. marta 1994. godine, visok je 203 centimetara i igra na poziciji krila. Rekordi u Evroligi su mu 39 poena (Albi, u novembru 2019), 11 skokova (Zenitu, 2019), šest asistencija (ovog aprila protiv Fenerbahčea), četiri "krađe" (Barseloni, 2019) i tri blokade (Žalgirisu, davne 2016).

U minuloj sezoni Evrolige proseci su mu bili 12 poena, 3,2 skoka i 2,5 asistencije.

Pre nastupa za Panatinaikos, pet sezona nosio je dres Olimpijakosa, iz kog je u tabor najvećeg rival prešao u leto 2018. Reprezentativac je Grčke, igrao je na jednom evropskom i jednom svetskom prvenstvu, a titule državnog prvaka osvajao je i sa atinskim crveno-belima i zeleno-belima čiji je dosad bio član.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (2)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener