"NISMO DOŠLI NA REVIJU" Vasilije Micić ima veliku motivaciju kada igra za nacionalni tim

G. KELIĆ

05. 08. 2022. u 22:05

ZA Vasilija Micića (28), nacionalni poziv je uvek bio onaj na koji jednostavno mora da se javi. Nije ga stavljao na čekanje, čak ni u situacijama kada je imao svako pravo na to (čitaj: povrede i porodična tragedija).

НИСМО ДОШЛИ НА РЕВИЈУ Василиje Мицић има велику мотивацију када игра за национални тим

FOTO: M. Vukadinović

Zato se njegovo pojavljivanje na startu priprema košarkaške reprezentacije u Staroj Pazovi pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket 2023. i učešće na Prvenstvu Evrope (1-18. septembar) nije, za razliku od drugih, nikada dovodilo u pitanje.

- Ja razmišljam samo o narednom treningu - iz topa izgovara dvostruki uzastopni osvajač Evrolige sa turskim Efesom, na pitanje da li su mu bitniji "prozorski" okršaji ili borba za medalju na kontinentalnom prvenstvu. - Sve nam je ovo pomalo novo, sistem igre, ambijent, ali smo koncentrisani na ono što sledi. Selektor je fokusiran na kvalifikacione mečeve, rekao nam je to na prvom sastanku i tako treba da razmišljamo.

Odlazak na planetarnu smotru dogodine je iz ove perspektive jako teška misija usled kikseva protiv Letonije i Belgije. Zato su i trijumfi nad Grčkom u Beogradu (25. avgust) i Turskom u Istanbulu (28. avgust) obavezujući.

- Niko to nije priželjkivao, ali to je realnost koju moramo da prihvatimo. Moja vodilja je da se ide dan po dan, utakmicu po utakmicu. I Grčka i Turska su vrlo dobre, Turci su možda i najbolji u poslednjih deset godina. Treba da se fokusiramo na naš tim, koji je pun talenta i idemo hladnih glava. Dodatni pritisak ne treba da postoji - objašnjava Micić.

Čak ni u slučaju nepovoljnih rezultata pred EP, najbolji strelac elitnog evropskog takmičenja ne misli da će to obeshrabriti ekipu.

- To dosta zavisi od igrača do igrača, naravno, trener će uraditi sve da nas mentalno oporavi. Ja na to gledam samo kao vid posla i zabave i verujem da će svaki igrač dati svoj maksimum. Niko ovde nije došao da bi revijalno nastupao za reprezentaciju. Svako od nas želi jedan drugom da bude pre svega zdrav, motivacije sigurnu neće nedostajati i to je preduslov za uspeh - zaključuje najbolji evropski plejmejker.

NEĆE NA SILU U NBA LIGU

TOKOM letnje pauze bilo je dosta priča hoće li se rođeni Kraljevčanin napokon oprobati u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Iako je imao takvu mogućnost, odlučio je da ostane i četvrtu godinu i istanbulskom timu.

- Lepo mi je u Efesu, dalji korak je bio NBA, ali nije se desio ove godine. Miran sam sa tim, tamo sve ide na silu, postoji nepoverenje prema evropskim igračima koji se ne zovu Dončić ili Jokić. Imam osećaj kao da tamo treba nekome da dokažem da znam da igram košarku. A meni je lepo ovde, stekao sam određeni status. Međutim, Atlantik i dalje ostaje želja. Ako se desi, desi se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili