LUDA UTAKMICA NA EVROBASKETU: Turci promašili šut za pobedu, dva produžetka, Ataman pobesneo

Novosti online

04. 09. 2022. u 21:16

KOŠARKAŠI Turske i domaće Gruzije odigrali su u utakmicu za pamćenje.

ЛУДА УТАКМИЦА НА ЕВРОБАСКЕТУ: Турци промашили шут за победу,  два продужетка, Атаман побеснео

FIBA.Basketball

U okviru trećeg kolagrupe A, Turska je gostovala u "Tbilisi Areni", domaćoj Gruziji, a do neverovatne pobede domaćin je došao nakon dva produžetka 84:81. Bila je to prva pobeda Gruzije na ovogodišnjem Evrobasketu.

Iako je Turska nakon prve četvrtine imala 25:19, Gruzini su u drugoj četi Ergina Atamana dozvolili da postigne svega osam poena.

Treća četvrtina donela je egal, a puleni Iliasa Zoursa sačuvali su prednost 49:53.

Dobili su Turci poslednju četvrtinu 19:15, imao je Čedi Osman i šut za pobedu nakon polaganja Aleksandra Mamukelašvilija. Usledilo je dodatnih pet minuta igre.

Nisu akteri ovog meča posustajali ni u prvom produžetku. Poveli su turci, ali je domaćin smogao snage da dođe do novog izjednačenja i drugog produžetka.

Utakmicu možemo da svedemo pod košarkaški klasik, nakon gotovo 50 minuta igre na semaforu je stajalo 81:81, ponovo je Mamukelašvili preuzeo odgovornost. Pogodio je trojku, a Čedi osman na drugoj strani pokušao je da odgovori - promašaj.

Nedugo potom i Šejn Larkin je promašio trojku. U potpunog tragičara izrastao je Osman koji je 20 sekundi pre kraja napravio nesportski faul - dva penala za Gruzine. Nije se sa tom odlukom slagao Ataman, dobio je prvo tehnički, a potom i isključujući faul. Tadus Mekfaden je pogodio tri bacanja, a Rati Andronikašvili dva, domaćin na 81:88. Alperen Sengun je zakucavanjem koliko toliko ublažio poraz.

U redovima Turske najefikasniji bio je Sengun sa 21 poenom, Sertač Sanli dodao je 15, a Čedi osman 13 poena. Gruzini su poene bolje rasporedili, Aleksandar Mamukelašvili ubacio je 20, 17 je dodao Tadus Mekfaden, a Đorđi Šermadini 15, kao i Rati Andronikašvili.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?