"MA, TO NEMA VEZE SA ŽIVOTOM!" Saša Obradović posle ljubljenja grba Zvezde na centru terena: Bilo je nekih nesporazuma...

Novosti online

12. 01. 2023. u 21:03 >> 22:07

CRVENA zvezda je u utorak glatko izgubila od Real Madrida, ali dva dana kasnije "pregazila" je Monako, čijem treneru nije bilo svejedno.

МА, ТО НЕМА ВЕЗЕ СА ЖИВОТОМ! Саша Обрадовић после љубљења грба Звезде на центру терена: Било је неких неспоразума...

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Crvena zvezda je deklasirala Monako u grotlu "Pionira", posle čega je šef stručnog štaba gostiju, Saša Obradović, za Evroliga TV istakao:


- Tužan sam, jer se nismo predstavili kako treba. Od prvog minuta smo se izgubili pred ovim navijačima, najboljim navijačima u Evropi. Izgleda da nam je prethodna utakmica uzela mnogo toga, energije ponajviše. Zvezda je zaslužila da pobedi i na tome joj čestitam - rekao je trener Monaka.

Potom je, zbog ovacija pred početak meča, Obradović upitan da prokomentariše tu činjenicu, kao i onu da je ljubio centar igrališta na kome je bio iscrtan grb KK Crvene zvezda (VIDEO).


- Bilo je nekih nesporazuma ranije. Sada je, nadam se, to razrešeno - bilo je sve što je Saša Obradović želeo da kaže za Evroliga TV ovim povodom.

Pred novinarima je, međutim, bio značajno rečitiji:

- Morali smo bolje da igramo u ovoj emotivnoj dvorani pred najboljim navijačima u Evropi. Nismo imali nikakvu kontrolu. Na momente je delovalo da imamo kakvu-takvu kontrolu, ali nije bilo tako -  rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle meča.


On je priznao da Monako večeras nije bio na nivou.
- Danas se videlo da i nismo baš najdomantniji igrači. Pokazala nam je Zvezda, kao i Partizan, da su dominantniji, kroz neke igrače imaju više talenta. Sa druge strane, rekao bih veliko srce, dosta utakmica smo dobili u poslednjoj četvrtini, a danas nismo bili na nivou. Energiju i fizikalnost koju smo imali protiv Olimpijakosa, sada nismo imali -  rekao je Obradović.
Trener Monaka je istakao da je košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović napravio razliku na terenu.
- I kada prenosi loptu, on je brz i tu sam oprezan. Kao i Luka Vildoza. Nama je veći problem bio njegov izlazak iz blokova, možda je tu moglo da se reaguje, ali s obzirom na koncentraciju i energiju koju smo imali, teško bi to išlo. Čak je nekom palo na pamet da igramo zonu, ali i za to je potrebno imati energiju - dodao je Obradović.

On je priznao da se njegov tim dosta potrošio pre dva dana na meču 18. kola Evrolige protiv Olimpijakosa.

- Ta energija, koja je 'potrošena', koštala je večeras, jer nismo počeli dobro. Odmah smo dali šansu, a 75 odsto smo dobili iz reketa, i to ne sme da se dešava ni u juniorima, a kamoli o ekipi koja bi da ide u plej-of Evrolige. Dobićemo još dva igrača koja se vraćaju i sa još jednim ekstra igračem spolja je drugačiji teren, a dobićemo i još jednog igrača koji je u najavi -  naveo je trener Monaka.

Obradović se još jednom osvrnuo na ljubljenje grba Zvezde, ali i činjenicu da su mu navijači crveno-belih prošle godine zviždali zbog toga što je tužio klub: 


- Imali smo u prošlosti nekih nesuglasica, ali sada je sve to rešeno. Što se mene tiče, sve je bilo uvek otvoreno. Niko nije čuo moju priču, ali sam iz ove familije, ponikao sam ovde i svaki stepenik poznajem u Crvenoj zvezdi, kada sam osvajao sve sa Nešom Ilićem i drugima. Veliki trud je ostvaren da bi Zvezda bila ovo. U poslednjih nekoliko godina je jedan od boljih timova u Evropi. Jeste bilo emocija, hvala im na tom dočeku. Drago mi je da sam se, na neki način, vratio u familiju - dodao je trener Monaka.


Na pitanje novinara da li ispričao svoju stranu priče, trener Monaka je odgovorio:

- Ne možete da čujete. Samo ću da kažem: Bonusi za Kup, to nema veze sa životom. Svi ljudi ovde znaju kakav sam čovek. Ne mogu da budem drugačiji. Što bih ja pričao, negde se to desilo unutra i zašto bi to nekoga trebalo da zanima.

Navijači Partizana su pre nedelju dana aplaudirali treneru Monaka.

- Najsrećniji sam na svetu. Odnos je 60:40, a i jedna i druga strana mi je aplaudirala. Nema srećnijeg od mene - rekao je Obradović.

 

Evroliga, rezultati:

Četvrtak:

Fenerbahče - Bajern Minhen 79:71

Monako - Crvena zvezda 92:68

Alba - Real Madrid 77:84

Virtus - Olimpijakos 83:85

Petak:

20 Lion - Valensija

20 PAO - Makabi

20.30 Barselona - Efes

20.30 Olimpija Milano - Žalgiris

20.30 Partizan - Baskonija

Evroliga - tabela:

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)