OVO JE ZVEZDA ZA TOP 8! Kako je po taktovima nestvarnog Kampaca drugi put srušen Olimpijakos

V. Preradović

06. 04. 2023. u 22:15

NEĆEMO gledati Crvenu zvezdu u top 8 fazi Evrolige, ali smo u meču pretposlednjeg kola videli tim koji igrom zaslužuje mesto u tom društvu. Po taktovima nestvarnog Fakunda Kampaca, drugi put u sezoni srušen je lider Olimpijakos za četvrtu uzastopnu pobedu (87:79), 16. u elitnom takmičenju čime je izjednačen rekord iz sezone 2016/2017.

ОВО ЈЕ ЗВЕЗДА ЗА ТОП 8! Како је по тактовима нестварног Кампаца други пут срушен Олимпијакос

EuroleagueTV

Negde usput zaturene plej-of šanse nisu pokvarile utisak istinskog košarkaškog spektakla u sudaru beogradskih i atinskih crveno-belih. Navijači su pre utakmice pokazali simpatije prema pirejskom pobratimu, suzdržavali su se tokom igre od uobičajenog ometanja protivničkog tima, ali su pre svega svim srcem bodrili svoje igrače. Oni su osetili te dobre vibracije i odigrali poluvreme za vrhunski košarkaški ugođaj.

Olimpijakos je u uvodnoj deonici šahovski precizno koristio hendikep situacije za kreaciju otvorenih šuteva, pogodio šest trojki iz osam pokušaja i brzo odmakao na dvocifrenu distancu. Tada, kao i više puta otkad je Evroliga podigla administrativnu rampu, pozornicu je preuzeo omaleni argentinski mađioničar.

Skoro sve što je Kampaco radio na terenu u tih nekoliko minuta zaslužuje prikazivanje u udarnim televizijskim terminima ili, u duhu doba, da „zapali“ društvene mreže. Asistencija kojom je sakrio loptu, proturanje kroz noge Larencakisu, naskok na planinu u reketu u vidu američkog centra Bleka… Već u prvoj četvrtini podelio je šest pasova za koševe iz palete od prelepih do retko viđenih. Da je bilo bolje kontrole ofanzivnog skoka Olimpijakosa, semafor bi mnogo pre 18. minuta očitao vođstvo Zvezde.

Drugo poluvreme nije imalo dodirnih tačaka sa prvim. Oba trenera načožila su svojim igračima da igraju manje za utisak, više za rezultat. Umesto u napadačkim lepotama, gledaoci su mogli da uživaju u odbrani plej-of intenziteta i, na prvom mestu, nestvarnoj energiji svojih ljubimaca. Martin je „uhapsio“ sve snažne centre Olimpijakosa, Kampaco je napokon dobio zemljačku podršku Vildoze, koji polako ostavlja iza sebe emotivne probleme. Odlični Petrušev, da je u nekim situacijama bio malo odlučniji, mogao je da donese i dvocifrenu prednost u trećoj četvrtini.

Ivanović već izvesno vreme pokušava da Holanda učini korisnim pripadnikom kolektiva. U poslednjoj četvrtini bio je apsolutni lider, nekoliko minuta odigrao je kao u transu i spakovao 13 poena protivniku koji je to najmanje očekivao od igrača sa kraja klupe. Propuštali su crveno-beli neke prilike da osiguraju pobedu pre same završnice, Vildoza je u kontri promašio polaganje koje ne bi smeo vezanih očiju, ali su sačuvali dovoljno koncentracije da rutinski privedu utakmicu kraju.

C. ZVEZDA 87 - OLIMPIJAKOS 79 (26:30, 19:17, 20:12, 22:20)

DVORANA „Aleksandar Nikolić“. Gledalaca: 7.000. Sudije: Perez, Bisan, Viklicki.

C. ZVEZDA: Holand 17 (2/2 za dva, 3/6 za tri), Vildoza 12 (5 as), Lazarević, Kampaco 20 (4/5 za dva, 2/4 za tri, 8 as, 5 ukr. lopti), Mitrović 10, Martin 4 (5 sk), Dobrić 7, Ivanović, Ilić 2, Nedović, Kuzmić 3, Petrušev 12 (5 sk).

OLIMPIJAKOS: Vokap 15, Kenan 6, Loncis, Larencakis, Fal 6 (7 sk), Slukas 13, Vezenkov 16 (8 sk), Papanikolau 10, Bolomboj 1, Piters, Blek 2, Mekisik 10.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!