OVO JE PARTIZAN ČEKAO 12 GODINA: U Podgorici se overava prvo mesto

V. P.

21. 04. 2023. u 09:00

DVANAEST godina je prošlo otkad je Partizan završio ligaški deo jadranske sezone na prvom mestu. Te 2011. osvojio je lidersku poziciju učinkom 18-8, potom i titulu trijumfom nad Olimpijom u finalu fajnal-fora.

ОВО ЈЕ ПАРТИЗАН ЧЕКАО 12 ГОДИНА: У Подгорици се оверава прво место

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Broj 1 je obezbedio i u sezoni 2019/2020, kolo pre kraja imao je skor 17-4 i prvo mesto u džepu, ali je takmičenje prekinuto zbog epidemije kovida.

U današnjem odloženom meču 22. kola ABA lige protiv Budućnosti u "Morači" (19.00), pobedom može da osigura vrh Jadrana i donese sebi prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa. Poraz bi ostavio nadu Crvenoj zvezdi da trijumfom nad Cedevita Olimpijom u Ljubljani može da vrati ono što je izgubila nesmotrenim porazom od Cibone u Zagrebu.

Iako su Podgoričani na domaćem terenu uspešniji u jadranskim susretima (10:8), ova sezona je poptuno drugačija od nekih prethodnih. Crno-beli su plasmanom u top 8 Evrolige potvrdili da su trenutno jedna od vodećih sila u kontinentalnoj košarci, u regionalnoj ligi imaju 15 vezanih pobeda, poslednje dve utakmice sa Budućnošću dobili su ukupnom razlikom od 53 poena!

- Ovo nam je najbitnija utakmica u dosadašnjem delu sezone - nema dilemu Uroš Trifunović. - Želimo da obezbedimo prvo mesto koje nam je veoma važno pred početak plej-ofa, svi znamo koliko dugo Partizan nije bio prvi na kraju ABA lige. Znamo koliko je teško gostovanje u punoj "Morači", sigurno će pokazati reakciju posle promene trenera.

I EVROLIGAŠIH IH IZBEGAVALI

PETAR Mijović, povratnik na klupu Budućnosti nakon razlaza sa Vladom Jovanovićem, nije mogao da zamisli teži "debi".

- Ime našeg protivnika dovoljno govori, ali se nadam da ćemo biti spremni da se borimo. Promena trenera nekada donese kratkoročno pozitivne reakcije, neku novu energiju. Nadam se da ćemo agresivnost u oba pravca na ova dva treninga preneti na utakmicu protiv Partizana, tima koji su evroligaši probali da izbegnu u plej-ofu. Bez obzira što meč za nas nema takmičarski značaj, neće faliti motiva da se pokažemo u što boljem svetlu.

Nakon poraza od Borca u prošlom kolu, Podgoričani su se rastali sa Vladimirom Jovanovićem i ustoličili Petra Mijovića.

- Svesni smo značaja ove poslednje utakmice - kaže trener Partizana Željko Obradović. - Budućnost je promenila trenera i biće sigurno nekih novih stvari u njihovoj igri. Na nama je da probamo da reagujemo na neke novitete, što se taktike igre tiče. Zdravi smo, spremni i svesni šta nas očekuje protiv ekipe koja ima kvalitet i na domaćem terenu igra sasvim drugačije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?