GDE SU ROĐENI PEŠIĆEVI ORLOVI? Jedan reprezentativac Srbije dolazi iz Engleske, a drugi iz države koja više ne postoji

Novosti online

08. 09. 2023. u 08:37

KOŠARKAŠI Srbije igraju polufinale Mundobasketa sa Kanadom, sprema se veliki doček u Beogradu, ali i gradovima širom naše zemlje.

ГДЕ СУ РОЂЕНИ ПЕШИЋЕВИ ОРЛОВИ? Један репрезентативац Србије долази из Енглеске, а други из државе која више не постоји

FOTO: FIBA.Basketball

"Orlovi" su već ostvarili veliki uspeh samim plasmanom među četiri najbolja tima i vađenjem vize za Olimpijske igre u Parizu. Biće veselo u prestonici Srbije, ali i ostalim gradovima odakle dolaze naši momci.

A ima ih iz Novog Sada, Niša, Priboja... Zbog toga je jako zanimljivo videti gde su rođeni učenici Svetislava Pešića. Verovatno je najzanimljivije da je Nikola Jović rođen u Lesteru, gde je njegov otac igrao košarku. Odrastao je igrajući vaterpolo za VK Partizan kao i košarku. Igrao je za mlađe kategorije KK Sava pre nego što se pridružio omladinskom timu Mega Basketa 2018. godine, a ostalo će verovatno ostati da se priča kao legenda.

Ognjen Dobrić je rođen u zemlji koja više ne postoji. To je Republika Srpska Krajina i to u Kninu. Bilo je to tada područje pod zaštitom snaga Ujedinjenih nacija, a kako su bili zaštićeni nije potrebno mnogo komentarisati.

FOTO: FIBA.Basketball

Beograd je na vrhu liste po broju igrača u nacionalnom timu. Bogdan Bogdanović, Filip Petrušev i Vanja Marinković rođeni su u prestonici, te predstavljaju naš glavni grad na Mundobasketu.

Novi Sad ima dva predstavnika i u "Srpskoj Atini" rođeni su Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Osim Beograda i Novog Sada, svoje predstavnike imaju i Zrenjanin (Dejan Davidovac), Ljubovija (Boriša Simanić), Čačak (Aleksa Avramović), Priboj (Marko Gudurić), Niš (Stefan Jović).

Selektor Svetislav Pešić je rođen u Piroti, što ističe tokom cele svoje karijere, gde je god radio. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove