"DA JE IGRAO NIKOLA, SRBIJA BI BILA ŠAMPION SVETA": Miško Ražnatović o Jokićevom otkazu, sramnom ponašanju Partizana, naročito jednog čoveka

Novosti online

19. 09. 2023. u 14:41

MIODRAG Miško Ražnatović je čovek koji ima veliki uticaj u srpskoj, evropskoj i svetskoj košarci. Njegovi igrači su na ceni, u jednom trenutku je imao najboljeg NBA i evropskog igrača, ali sve to nije dovoljno da bude omiljen u Srbiji.

ДА ЈЕ ИГРАО НИКОЛА, СРБИЈА БИ БИЛА ШАМПИОН СВЕТА: Мишко Ражнатовић о Јокићевом отказу, срамном понашању Партизана, нарочито једног човека

Foto: Instagram

U opširnom intervjuu za grčke medije, najviše pažnje je izazvao deo gde govori o Nikoli Jokiću, odnosno igranju za Srbiju.

- Da li je iko pomislio za Jokića, novog klinca koji je otišao u Megu, kako će postati trostruki NBA MVP. Ako to neko kaže, reći će mu da treba da ide u bolnicu i da mu treba pomoć. Ovo je sjajna stvar i uživam u ovim trenucima kada moja deca nešto postignu. OK, imam igrače koji su finansijski bolji, ali sam sa svoje strane ponosan što ovu karijeru gradimo savetima, potezima. Zaista uživam u tome.

Ražnatović veruje kako bi Srbija sa Jokićem osvojila zlato na Svetskom prvenstvu, ali nije sa njim razgovarao o odluci da ne igra.

- Ne naročito. Pre mnogo godina, kada je bio odsutan, cela država je bila protiv mene. Od tada sam odlučio da se ne mešam u to, ali sam znao. Razmislite šta se desilo ove godine. Sezonu je završio krajem juna i odigrao stotinu utakmica, ali je u tih stotinak utakmica odigrao 35-37 minuta. I od 37 minuta lopta je u njegovim rukama 25 minuta. U pitanju je umor. Teško mu je da nastavi da igra košarku pet nedelja nakon toga. Sledeće godine nadam se da će situacija biti drugačija.

Hoće li Pariz i Igre biti motivacija?

- Nije to pitanje. Za njega i mnoge druge motivacija je reprezentacija. Evropski, svetski ili olimpijski turnir, nije bitno. Svi igrači u poslednjih 25 godina su ponekad odsutni. Niko ne igra svih 10-15 godina u reprezentaciji. Navijači su protiv toga. Ali ako ste prosečan igrač, oni su pomalo protiv toga. Ali ako ste zvezda i neko ko garantuje uspeh, onda su svi zaista protiv toga. Ali ne možemo ništa protiv toga. Ne možemo da objasnimo ljudima da je nemoguće ostvariti njihovu želju da igrači budu tamo uvek.

Dobio je pitanje Ražnatović kako mu pada odluka Partizana da ne sarađuje sa njim više. 

- Sve je to deo posla. Daću vam primer jer ste odavde i poznajete Atinu. Kada je Spanulis otišao u Olimpijakos, rekli su mi da je granica za mene Hilton i da ne idem više. I nisam išao više pet godina. Rekli su mi da poznaju moje lice i da je opasno. Drugi agenti se ne bave ovim. U Srbiji ako dovedete stranca, a on igra loše, samo kažu da je bio loš igrač. Ali ako ga zastupam, kažu „A, kriv je Miško, doveo nam je lošeg igrača“. To je verovatno deo mog uspeha i moram da živim sa tim. O Partizanu ne želim previše da pričam, jer šta god da kažem, boleće ih više od svega. Za sve je kriva uprava. Posebno Zoran Savić. Intervju predsednika, sa kojim sam u veoma dobrim odnosima, dat pre nedelju dana - jedino je tačno da se zovem Miško Ražnatović. Sve ostalo je pogrešno i pogrešno je jer je dobio pogrešnu informaciju. Nemam problem sa tim. Ono što daje gorčinu je to što je ovaj tim imao istoriju i pre ove administracije. Svi agenti na svetu zajedno nisu uradili 10% onoga što sam ja uradio. Peković je želeo u Hemofarm, konačno je otišao tamo. Dobili su i veliki otkup. Lovernj i Vesterman - nikada nisu čuli za njih. Odveo sam ih tamo. Ogroman je broj igrača Crvene zvezde koji su tamo otišli. Vitkovac, Ostojić, Bogdanović. A onda sam živeo suprotno, svi navijači Crvene zvezde su me mrzeli jer sam tamo vodio igrače. Uradio sam to jer je bilo dobro za njih. Vujošević je bio tu, igrači su se razvijali i igrali u Evroligi. Čak i da je tačno sve što pričaju o Madaru, što nije tačno, upravo je suprotno, ne bi trebalo da reaguju ovako, jer to nije ni 10% onoga što sam ja uradio za njih u prošlosti. Takođe, pre nekoliko godina, kada je došla nova uprava i novi predsednik, imali su Trinkijerija za trenera i bili su u tragičnoj situaciji, jer su imali novca, ali nisu mogli da nađu igrače tokom sezone. Trudio sam se i sredinom sezone doveo Renfroa, Jaramaza, Jankovića i Zagorca. Četiri igrača pod ugovorom sa ACB-om. Našao sam način da sva četvorica izađu iz ugovora i dođu u Partizan kako bi počela nova era. Nažalost, očigledno imaju kratko pamćenje - rekao je Ražnatović. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)