PA, DA LI JE MOGUĆE... Jusuf Nurkić proslavio prelazak u novi klub provociranjem Jokića

Novosti online

28. 09. 2023. u 19:06

Dok Nikola Jokić i Denver nagetsi čekaju zvanični početak priprema za novu NBA sezonu, najjača liga na svetu je naprasno postala - veoma zanimljiva. A kako i ne bi, kada je jedan od njenih najboljih igrača, Demijan Lilard, prešao u novi klub, a pritom sve "začinio" svojim ponašanjem bivši Jokićev saigrač Jusuf Nurkić.

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Јусуф Нуркић прославио прелазак у нови клуб провоцирањем Јокића

FOTO: Tanjug/AP

Kao što su vam "Novosti" još u sredu javile, dosadašnji as Portlanda Demijan Lilard postaje novi saigrač Janisa Adetokumba u Milvoki Baksima. I ne samo to. Uz taj transfer izvrsnog beka u Milvoki, gde će pokušati da sa "grčkim čudovištem" pogura ekipu do NBA titule, desila su se još dva velika transfera:

Jusuf Nurkić se seli u Feniks, a Deandre Ejton, nekadašnji prvi pik s drafta i dosadašnji član Sansa, odlazi u Portland. (Kompletan dogovor ekipa dopunjuju i sledeće informacije: Portland, uz Ejtona, dobija i Džrua Holideja, Tumanija Kamaru i prvog pika NBA drafta 2029, Milvokijev pik i jedan na koji Baksi imaju pravo kao "zamenu". Feniks, uz Nurkića, dobija i Nasira Litla, Kiona Džonsona i Grejsona Alena).

Ali, u centru pažnje je - reprezentativac Bosne i Hercegovine, i to zbog načina na koji je proslavio prelazak u novi klub.

Nurkić je, naime, proslavio dolazak u ekipu iz Arizone rečenicom "Super uzbuđen zbog mog novog poglavlja u Sansima", a sve je "začinio" fotografijom jednog navijača Feniksa.

Naizgled, sasvim obična, radosna navijačka fotografija, ali...

Zapravo, radi se o vrlo specifičnoj sceni, a prilično bolnoj po Jokića i Denver nagetse.

Naime, na fotografiji je Nik Mekelar. Do NBA plej-ofa 2021 široj javnosti potpuno nepoznat, ali se u tom doigravanju proslavio.

On je kao navijač Feniksa, i to u dresu voljenog kluba, ispratio plej-of pobedu svojih ljubimaca - u Denveru. I ne samo da je bio tamo, nego je usred pune hale pristalica nagetsa hrabro pokazivao četiri prsta, uzvikujući "Suns in four!" (Sansi (pobeđuju) u četiri utakmice!).

Tada je postao prava zvezda u Arizoni, a pritom je i pogodio epilog mečeva Feniksa i Denvera u drugoj rundi plej-ofa: Jokić i saigrači su "počišćeni" sa 4:0, što i ne čudi jer su igrali bez dve velike zvezde, tada teže povređenog Džamala Mareja i, takođe zbog zdravstvenih problema, ali nešto malo lakših, Majkla Portera juniora.

Ova Nurkićeva provokacija je, naravno, naišla na brojne odgovore navijača Denvera, a možda i najbolji je dao jedan od Jutjubera koji prate nagetse, "Swipa", koji je podsetio reprezentativca BiH, a i košarkašku javnost na sledeće:

Nikola Jokić je pre tog poraza od Feniksa, u tom istom plej-ofu, predvodio oslabljeni tim iz Kolorada do eliminisanja Nurkića i Portlanda. I to - impresivno.

Jokić je protiv Nurkića u NBA plej-ofu 2021. prosečno ostvarivao čak 33 poena, 10,5 skokova, 4,5 asistencija, uz preciznost šuta od 56% za dva poena, čak 42,9% za tri, a 91,7% kada se radi o slobodnim bacanjima.

Onako usput govreći, kada su se oporavili Džamal Marej i Majkl Porter Junior, Denver je u nedavnom plej-ofu eliminisao Feniks sa 4:2.

Potom je i osvojio titulu.

Zato je pitanje kako to Nurkić, redovno nadigravan od svog bivšeg klupskog kolege iz nagetsa (koji vodi sa 11:5 u "ligaškim" okršajima, a 4:2 u plej-ofu), misli da dođe do 4:0 protiv nagetsa.

Kada počinje NBA liga?

NBA liga će "početi" sledećeg ponedeljka trening kampovima, tj. mini-pripremama ekipa, a 5. oktobra "kreću" predsezonske utakmice. Takmičarski deo NBA sezone počinje 25. oktobra. Otvoriće ga u Denveru Jokićevi nagetsi i to derbijem protiv Los Anđeles lejkersa. Istog dana sastaće se Golden Stejt - Feniks, ali u kasnijem terminu.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)