PARTIZAN SPORO POČEO, PA RAZBIO CIBONU: Crno-beli nastavili seriju ubedljivih pobeda u ABA ligi

Novosti online

14. 10. 2023. u 22:45

KOŠARKAŠI Partizana nastavili su pobednički niz u ABA ligi, pošto su pobedili Cibonu u 3. kolu sa 96:67 (16:25, 20:17, 31:18, 29:7).

ПАРТИЗАН СПОРО ПОЧЕО, ПА РАЗБИО ЦИБОНУ: Црно-бели наставили серију убедљивих победа у АБА лиги

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Šampion Jadrana je u prve dve runde razbio najpre Mornar (110:78), potom i Krku u Novom Mestu (56:96).

Očekivali su navijači crno-belih ubedljiviju igru od početka utakmice, ali hrvatski klub je iskoristio to što je "parni valjak" pre samo dva dana igrao meč protiv Asvela u Francuskoj u Evroligi.

"Vukovi" su odlično otvorili susret, dobro ih je služio i šut za tri poena, pa su posle prvih 10 minuta imali prednost od devet razlike - 16:25.

Nastavila je Cibora u istom ritmu i tokom druge četvrtine, te je u jednom momentu otišla na 15 poena prednosti - 18:33. Ipak, kvalitet je u finišu prvog poluvremena došao do izražaja i izabranici Željka Obradovića su sa podnošljivih -6 otišli na odmor - 36:42.

Dodao je Partizan gas u trećem kvartalu, napad je proradio i već početkom tog dela susreta je klub iz Humske došao do preokreta. U poslednji period se ušlo sa sedam razlike za Beograđane - 67:60.

Tim iz Zagreba više nije imao snage da parira daleko kvalitetnijem rivalu, što pokazuje i činjenica da su tek posle više od četiri minuta postigli prvi koš u četvrtoj četvrtini, a ukupno su dali samo sedam poena.

Najefikasniji kod pobednika bio je Džejms Naneli sa 17 poena, pratio ga je Balša Koprivica sa 15. Na drugoj strani najviše se istakao Aleksandar Aranitović koji je brojao do 21, dok je Jakov Mustapić postigao 17.

Za Partizan se nastavlja žestok ritam utakmica. Naredne nedelje je prvo duplo kolo Everolige. U Beograd najpre dolazi Barselona (utorak, 18.30), dok crno-beli dva dana kasnije gostuju Olimpijakosu (20.15). Kada je ABA liga u pitanju "parni valjak" u 4. kolu gostuje Megi. Cibona u narednoj rundi takođe ide u goste u Podgoricu ekipi Budućnosti.

Aktuelni šampion regionalnog takmičenja je sada na učinku 3-0 i zauzima prvo mesto, dok su Zagrepčani na 11. poziciji sa 0-3.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)