PARTIZAN OSTVARIO VAŽNU POBEDU: Crno-beli u drugom poluvremenu slomili otpor Albe

Novosti online

17. 11. 2023. u 22:46

KOŠARKAŠI Partizana pobedili su Albu u "Areni" sa 89:74 (18:20, 25:20, 22:15, 24:19) u 9. kolu Evrolige, pa su ove nedelje sa nemačkim klubovima ostvarili polovičan učinak, pošto su u sredu poraženi u Minhenu od Bajerna.

ПАРТИЗАН ОСТВАРИО ВАЖНУ ПОБЕДУ: Црно-бели у другом полувремену сломили отпор Албе

FOTO: M. Vukadinović

Nije meč bio lep za oko, nije bilo mnogo atraktinih poteza, a ni atmosfera nije bila onakva kakvu umeju da naprave navijači "parnog valjka".

Najslabiji tim Evrolige je došao u Beograd da proba da napravi čudo. Bili su gosti konkurentan rival u prvih 20 minuta kada su crno-beli imali prednost od tri razlike - 43:40.

Ipak, domaćin je trojkama (četiri pogođene) u finišu treće četvrtine slomio otpor rivala. Pokušala je Alba u poslednjem kvartalu da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali tim Željka Obradovića je odigrao sigurno i pametno i uspeo je da zadrži visoku prednost.

Partizanu je ovo bio treći trijumf kod kuće, jedino je poražen od Barselone, dok tim iz Nemačke još uvek nije nikoga pobedio na strani, a jedino se radovao protiv Armanija na svom parketu.

Najefikasniji kod Partizana bio je Aleksa Avramović sa 20 poena, pratio ga je Danilo Anđušić sa 16. Na drugoj strani najviše se istakao Johanes Timan koji je brojao do 21, dok je Tim Šnajder dodao 12.

Crno-beli sada imaju učinak 4-5 i u narednom kolu gostuju Efesu. Alba je na 1-8 i u 10. rundi ide na noge lideru na tabeli madridskom Realu.

Partizan - Alba 89:74 (18:20, 25:20, 22:15, 24:19)

Dvorana: "Štark Arena". Gledalaca: oko 19.000. Sudije: Emilio Perez, Jakub Zamojski, Maksim Buber.

Partizan: Vukčević, Ledej 14, Drezgić, Avramović 20, Jaramaz, Naneli 14, Trifunović 2, Anđušić 16, Doužer 5, Ponitka 2, Kaminski 9, Kaboklo 9.

Alba: Braun 8, Proćida 3, Vecel 6, Delu, Matisek, Tomas 2, Nikić, Samar 4, Olinde 10, Kumađe 8, Timan 21.

 

Četvrta četvrtina: Partizan - Alba 89:74

40' - Kraj utakmice u "Areni"! Poslednji koš bio je delo Nanelija!

39' - Pobediće Partizan utakmicu. Tačku na meč je stavio dalekometnom trojkom Avramović, ali Obradoviću je nije svidela nonšalantnost pa je pozvao novi minut odmora.

38' - Tajm-aut je zatražio Obradović nakon pogođenih penala Timana.

37' - Ostao je Timan sam i pogodio je šut za dva poena. Odlično igra centar gostiju. Na drugoj strani je Anđušić bio precizan van linije 6,75.

35' - Lepa finta šuta Anđušića i laki poeni sa poludistance. Timan se potom izborio za dva penala nakon faula Ledeja. Oba je pogodio nemački centar.

34' - Video je Doužer usamljenog Nanelija pod košem kome nije bilo teško da probaci loptu kroz obruč. Tajm-autom je reagovao Izrael Gonzales.

BORBA Džejms Naneli/FOTO: M. Vukadinović

33' - Dobro se snašao Kaboklo u reketu i došao je do četvrtog poena novajlija u crno-belom dresu.

32' - Još jednom je Timan pokazao da dobro igra leđima i došao je do novih poena. Ledej je na drugoj strani pogodio šut van linije 6,75.

31' - Nastvlja Avramović da prodorima muči goste. Prvi napad Albe je baš kao i u trećoj četvrtini počeo faulom u napadu. Sjajno se snašao Timan u narednom napadu gostiju i uspeo je da poentira.

Treća četvrtina: Partizan - Alba 65:55

30' - Nova trojka za Partizan. Šnajder je uzvratio istom merom, ali čini se da koš neće biti priznat pošto je isteklo vreme. Ipak, sudije su priznale koš nakon gledanja snimka.

29' - Prvi put na utakmici je dvocifrena prednost i to posle trojke Dužera - 62:52. Deluje da tim iz Berlina pada.

28' - Dugo se gledao snima zbog čelendža Izraela Gonzalesa. Kad se utakmica nastavila Ledej se izborio za dva penala i oba je pogodio. Dosta greši Alba u ovim trenucima i to koristi Ledej za novu trojku.

27' - Pogodio je trojku Anđušić, ali istom merom je uzvratio Proćida. Potom se Avramović podigao na šut sa poludistance i bio je precizan.

26' - Bila je teška pozicija, no Anđušić je uspeo da pogodi iz prodora. Ledej je potom izgubio loptu.

25' - Avramović se vratio na parket i izborio se za dva penala. Nije se očekivalo da će Partizan ovako neubedljivo u napadu početi drugo poluvreme. Na drugoj strani je Doužer faulirao Brauna na šutu, a Albin Amerikanac je oba puta bipo precizan sa linije penala - 47:48.

RASPOLOŽEN Aleksa Avramović/FOTO: M. Vukadinović

24' - Ne blistaju crno-beli u napadu na startu treće četvrtine i gosti vode posle poena Timana.

22' - Promašio je Samar, ali mu se vratila lopta i iz druge šanse je uspeo da pogodi. Nije dva napada realizovao Partizan.

21' - Alba nije realizovala prvi napad u drugom poluvremenu. Neverovatan ofanzivan skok i koš Ledeja. Bila je jako teška pozicija. Vecel je na drugoj strani poentirao posle prodora pored Kaminskog.

Druga četvrtina: Partizan - Alba 43:40

Prvih 20 minuta meča obeležila je i jedna žestoka reakcija trenera Partizana koji se iznervirao u jednoj situacije posle loše odbrane. Toliko je bio ljut da je ušao na pola terena kako bi igračima objasnio šta je bila greška.

Statistika prvog poluvremena je sledeća: Partizan za dva šutira 11/14 (78,6%), za tri 4/14 (28,6%), dok je nepogrešiv sa linije penala 9/9. Alba sa druge strane za dva ima učinak 9/15 (60%), van linije 6,75 - 5/15 (33,3%) i sa penala 7/9 (77,8%). Gosti su bili bolji u skoku - 18:11, kao i u asistencijama 12:10. Razliku su napravile izgubljene lopte - crno-beli su ih imali pet, a "albatrosi" 11. Domaćin je ukrao četiri, a gosti dve.

20' - U strelce se sa linije penala upisao i Trifunović. Proćida je uzeo težak šut sa devet metara za kraj prvog poluvremena i nije bio precizan.

20' - Naneli je nakon realizovana dva bacanja stigao do 10 poena. Opet se Timan dobro snalazi pod košem rivala i uspeo je da pogodi.

19' - Olinde se ušunjao pod koš crno-belih i lako je poentirao. Johanes Timan je pokupio promašaj Deloua i pogodio je zicer. Odmah je tajm-aut zatražio Obradović.

18' - Drugu trojku pogodio je Naneli na utakmici. Istom merom je uzvratio Sterling Braun. Ponitka je prošao po čeonoj liniji i uspeo je da poentira na drugi obruč.

17' - Ledej je pogodio svoj šut sa jedne ruke. Timan je uspeo da poentira i to pod fualom Avramovića. Svetski prvak sa Nemačkom je realizivao i dodatno bacanje.

FOTO: M. Vukadinović

16' - Avramović se izborio za dva penala, ali će ih izvesti nakon televizijskog tajm-auta. Opet je bio precizan plejmejker crno-belih.

15' - Partizan je odigrao dobru odbranu iz koje se desio kontranapad Partizana. Doužer je bio fauliran i on se sa linije penala upisao u strelce. Na drugoj strani Žiga Samar je pogodio oba bacanja.

14' - Prvi poeni Kabokla u "Areni" što se Evrolige tiče. Vecel se izborio za dva slobodna bacanja, no nije nijedno pogodio. Ipak, lopta je ostala za Albu pošto ju je Kaboklo izbacio u aut.

13' - Drugu trojku je pogodio Šnajder. Sada je to uradio preko Vukčevića što nije nimalo lako.

12' - Video je Avramović rupu u reketu rivala krenuo na prodor i poentirao. Nastavlja reprezentativac Srbije da muči rivala. Opet je probio odbranu i poentirao pod faulom Matiseka. Pogodio je i bacanje.

11' - Proćida je promašio prvi šut u drugom kvartalu. Italijan nije pogodio trojku. Na drugoj strani Anđušić je pogodio trojku. Istom merom je uzvratio Šnajder.

Prva četvrtina: Partizan - Alba 18:20

10' - Sjajan pas je dobio Avramović i potom snažno zakucao. Imao je Partizan poslednji napad, ali plejmejker crno-beli nije bacio dobar pas Kaboklu.

9' - Ušao je Kaboklo na teren i odmah je napravio faul nad Vecelom koji se takođe prvi put pojavio na parketu na ovom susretu. Reprezentativac Novog Zelanda je oba puta bio precizan i serija gostiju je 12:2. Avramović se podigao na šut sa poludistance i uspeo je da pogodi.

8' - Braun je promašio trojku, skok je pokupio Kumađe i uspeo da se izbori za dva slobodna bacanja 224 centimetara visoki centar Albe. Oba je uspeo da pogodi.

7' - Odličan napad crno-belih posle tajm-auta. Ledej se ušunjao po čeonoj liniji i zakucao. Kumađe je na drugoj strani ostao sam ispod koša i nije mu bilo teško da poentira.

Zek Ledej/FOTO: M. Vukadinović

6' - Prvu trojku za goste postigao je Braun. Posle njega je isto uradio i Olinde. Poznat je tim iz Berlina kao dobar u šutu van linije 6,75. Posle dve vezane primljene trojke tajm-aut je zatražio Željko Obradović.

5' - Dobar napad Albe i prvi poeni Timana. Na drugoj strani Naneli je pogodio šut van linije 6,75. Ledej se potom zatrčao u kontranapad i napravio je faul u napadu.

4' - Promašio je Olinde flouter, ali je Kumađe bio tu i prikucao je loptu u koš. Prva trojka na utakmici je delo Kaminskog koji je odlično otovrio susret u "Areni".

2' - Dva napada i dve izgubljene lopte za gostujući tim. Uspeo je i Kaminski da veže četiri poena. Prvi koš za goste postigao je Olinde, potom je i asistirao Kumađeu za lako zakucavanje.

1' - Prvi napad Partizan nije realizovao. Trifunović je promašio daleku trojku, ali ni Alba nije bila uspešna, pošto je Braun izgubio loptu. Naneli je pogodio šut i postigao prve poene na utakmici.

Partizan meč počinje u petorci: Ognjen Jaramaz, Džejms Naneli, Uroš Trifunović, Zek Ledej i Frenk Kaminski. Alba će duel startovati u sastavu: Sterling Braun, Malte Delou, Luis Olinde, Johanes Timan, Krist Kumađe.

20.23 - Nije sam Kevin Panter van tima. Željko Obradović neće moći da računa na prehlađenog Balšu Koprivicu, ali i Alena Smailagića. U sastavu se našao mladi Savo Drezgić.

Uoči meča:

Izabranici Željka Obradovića su izgubili još jedan meč u neizvesnoj završnici i protiv tima Izraela Gonzalesa žele da se vrate na pobednički kolosek u najelitnijem takmičenju.

Nema dileme da je Partizan favorit protiv Albe. Razlog je taj što je nemački klub trenutno najlošili u Evroligi sa samo jednim trijumfom, kao i taj što se meč igra u "Areni" koja će sigurno biti puna.

Alba je do sada jedini trijumf ostvarila protiv Armanija kod kuće, dok su crno-beli savladali Asvel, Crvenu zvezdu i Fenerbahče.

Vredi pomenuti da će domaćin i na ovoj utakmici biti lišen pomoći kapitena i najboljeg igrača Kevina Pantera.

Partizan u Evroligi ima učinak 3-5, a tim iz Berlina 1-7.

Reč Željka Obradovića pred meč:

- Ozbiljna utakmica, bez obzira na to što je Alba na tabeli u toj poziciji u kojoj je, ali je mnoge utakmice izgubila u završnici. Imaju kvalitet, znaju da igraju i igraju specifičnu košarku. Isti je trener kao prošle godine. Imali smo to iskustvo u prvoj utakmici prošle godine smo odigrali veoma slabo, a ovde mnogo bolje u Beogradu, tako da se nadamo da ćemo reagovati i da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro - to je neophodno - istakao je trofejni stručnjak.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ JEDNA MAJSTORICA: Boston mora još malo da sačeka na protivnika, Indijana izborila sedmi meč sa NJujorkom