ZVEZDA PROTIV MILANA: Teodosić ili Mirotić, čija magija je jača?

Novosti online

24. 11. 2023. u 14:44

DOSTIGNUTA je kvota poraza za tim sa plej-of ambicijama. Ova konstatacija odnosi se i na Crvenu zvezdu i na Milano pred njihov večerašnji susret u "Areni" u 10. kolu Evrolige (20.30), s tim da srpski predstavnik ima obavezu da odbrani kućni prag u skoro svakom meču kako bi bio konkurentan makar u borbi za plej-in poziciju.

ЗВЕЗДА ПРОТИВ МИЛАНА: Теодосић или Миротић, чија магија је јача?

M. Vukadinović

Priče o tesnim porazima na jednu ili dve lopte sada su irelevantne, crveno-belima su potrebne pobede da se negde u aprilu ne bi ponovo pričalo o izgubljenoj sezoni i protraćenom novcu. Milanu su pare manje bitne, gazda Armani ima ga za bacanje, ali ne i vremena za čekanje da doživi povratak Olimpije na Olimp evropske košarke. I jedni i drugi su sami krivi što imaju pobednički imperativ pre kraja prve trećine ligaškog dela, skor 3-6 daleko je ispod standarda za plej-of projekcije.

Zvezdini navijači držaće se visokih standarda, ispuniće "Arenu" do poslednjeg mesta i pokidaće glasne žice kako bi pomogli timu da prekine niz od pet poraza u duelima sa Milanom, tri na domaćem terenu. Sve češće i sve glasnije priče da je trenera Etorea Mesinu pregazilo vreme obično utihnu nakratko nakon utakmica sa crveno-belima. Moguće je da neće biti blagonaklono dočekan, ali ne zbog toga što redovno zagorčava život Zvezdi. Demantovao je da je izjavio da Šabaz Nejpir šalje signale prijateljima da bi se rado vratio u Milano, ali demanti nikad nema snagu plasirane (dez)informacije.

Nikola Mirotić verovatno ne mora da strepi od dočeka, iako se letos obavezao Partizanu i potom predomislio, jer ne želi da još više deli podeljenu navijačku Srbiju. Uvek je imao nepodeljene simpatije Zvezdinih navijača i to neće promeniti letošnje kolebanje. Od crnogorskog asa bi trebalo da strepe Zvezdini igrači, s prosekom od 19,1 poen najbolji je strelac dosadašnjeg toka Evrolige, treći je skakač sa sedam uhvaćenih lopti po meču i lider MVP trke. Nezahvalan zadatak da pokuša da primiri Mirotića najverovatnije će dobiti Dejan Davidovac, možda i Stefan Lazarević pre nego sporiji krilni centri poput Majka Tobija i Luke Mitrovića.

Crveno-beli su drugi u Evroligi po broju ofanzivnih skokova, biće zanimljivo videti da li će sačuvati tu reputaciju protiv Milana kojem su centri baza tima (Pojtres, Hajns, Meli, Riči, Fojtman). Zvezda ima sve potrebne alatke za eksploataciju najveće slabosti ovog Armanija, a to su plejmejkerske pozicije. Pengos je skoro otpisan, uveliko pregovara sa Žalgirisom, Flakadori nema kvalitet za evroligaški nivo. Ovo je meč kao crtan za Miloša Teodosića, koji je i u dresu Virtusa dovodio do ludila Milano i svog bivšeg trenera Mesinu. Neće biti direktnog duela sa Mirotićem, ali bi jedan od ove dvojice košarkaških magova mogao da odluči čiji tim će krenuti uzbrdo na evroligaškoj tabeli.

Nama ostaje da gledamo i uživamo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!