NBA SENZACIJA: Stotine hiljada Srba čeka vest "Vasilije Micić ima novi klub - stigao je kod nas!"

Novosti online

30. 11. 2023. u 19:29

Vasilije Micić je znao da će početak NBA karijere biti težak, ali sigurno da nije baš zamišljao situaciju u kakvoj se trenutno nalazi u ekipi Oklahoma Siti tander.

НБА СЕНЗАЦИЈА: Стотине хиљада Срба чека вест Василије Мицић има нови клуб - стигао је код нас!

Foto: Profimedia

A situacija baš i nije sjajna za srpskog asa, koji je upravo i zbog prelaska u najjaču ligu sveta propustio Svetsko prvenstvo na kome su reprezentativci Srbije osvojili srebro (selektor Pešić je Micićevo odsustvo objasnio rečima: "imao je tešku sezonu sa puno povreda, nije odigrao ni čitavu sezonu, imao je povrede koje su ga izbacile iz ritma. Potpisao je novi ugovor, na sreću ili nesreću našu, morao je da ostane na treninzima novog kluba"). 

Taj novi, veliki početak, za sada protiče prilično "epizodno" za sjajnog beka, koji je od 17 Oklahominih utakmica igrao u manje od pola. Zato se sve glasnije u Americi čuju nagađanja da bi "Vasa Micić mogao da promeni klub", a evo kako o tome piše ugledni "Sports ilustrejted":

Vasilije Micić u dresu Okklahoma Siti Tandera / Foto AP

"Oklahoma Siti Tander ima učinak 11-6. Ima tu određenih uspeha, a i rotacija u ekipi već dobija neke jasne obrise. Ali, jedan igrač koji nije nastupao onoliko koliko se to očekivalo u ovoj sezoni je Vasilije Micić.

Majkl Skoto sa Hups hajpa pisao je koja dva košarkaša ih svih 30 NBA timova bi mogla da budu trejdovana (zamenjena tokom prelaznog roka), a naveo je Micića i Davisa Bertansa kao članove Oklahome koji bi mogli tokom aktuelne sezone da promene klub.

'Bertans se retko kad koristi, a početnik Kejson Volas je u rotaciji preskočio Micića, dvostrukog šampiona Evrolige i MVP-a završnog turnira', piše Skoto.

Dok bi Bertans mogao da bude 'veteran sa potencijalno velikim uticajem' kako se sezona bude bližila kraju, pod pretpostavkom da ekipa izbori plej-of, mnogo više smisla ima da se Tanderi rastanu sa Micićem.

'Micić je ranije privlačio pažnju nekoliko timova, uključujući Čikago bulse, kojima bi sada bila potrebna pomoć na mestu plejmejkera', nastavio je Skoto.

Micić je odigrao osam mečeva za Oklahomu, uz 3,4 poena i 2,8 asistencije po nastupu, za 12,3 minuta po utakmici. Nakon što je ostvario maltene sve što je bilo moguće u Evropi, trejd bi omogućio Micću da bude u poziciji da igra više minuta i stekne više NBA iskustva.

Kao što je Skoto i pomenuo, Miciću stvari otežava to što je Kejson Volas rano počeo da ima uticaj, a minutaža za bekove ne dolazi lako u Oklahoma Sitiju. Biće zato interesantno videti koliko će Tanderi biti aktivni do februara i kraja prelaznog roka, kao i da li će timovi biti zainteresovani da trejduju svoje igrače za Micića. Oklahoma bi mogla i da sačuva sadašnji sastav, da bi imala 'dužu klupu' zbog eventualnih povreda u drugom delu sezone", zaključuje Sports ilustrejted.

Pređe li Vasilije Micić u Čikago, za njega će tamo navijati ogromna srpska zajedinca, pošto grad iz kog su bulsi važi za "najveći srpski grad" u Sjedinjenim Američkim Državama.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of...

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)