BURNO U ZVEZDI! Stiglo pojačanje, ali ne može da igra u Evroligi

Novosti online

20. 12. 2023. u 15:05

KK Crvena zvezda prolazi kroz turbulentan period, a najnovije vesti iz kluba sa Malog Kalemegdana mogle bi, polako ali sigurno, da povedu ekipu ka stabilizaciji u burnim evroligaškim vodama.

БУРНО У ЗВЕЗДИ! Стигло појачање, али не може да игра у Евролиги

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Podsetimo, sa učinkom 5-10, crveno-beli su tek 16. u 18-članom elitnom društvu Evrolige (primera radi, Partizan je četvrti, sa 9-6), iako je prvak Srbije doveo impozantna pojačanja tokom leta.

Dobri rezultati su izostali, promenjen je trener pa je Duška Ivanovića zamenio Janis Sferopulos, ali... Brod nikako da se "ispravi" u tim elitnim međunarodnim trasama. Zato je i sve izvesniji rastanak sa Šabazom Nejpirom, možda i Majkom Tobijem, pa se usred sezone traga za novim, hitnim rešenjima.

Ove nedelje je, tako, novi član prvog tima Crvene zvezde postao američki centar Fredi Gilespi.

Zadužio je opremu, odradio trening i poručio:

Zdravo svima, ja sam Fredi Gilespi i drago mi je što sam ovde. Jedva čekam da se takmičim. Klub imaa sjajne navijače i srećan sam što mogu da igram za njih. 

Međutim, u elitnom takmičenju "delije" ga još neko vreme neće videti.

O tome je pred meč sa Makabijem (četvrtak, 20.05, u Beogradu - bez publike) trener Sferopulos sledeće izjavio za klupski sajt:

- Da, Gilespi je već odradio prvi trening. Znamo da ne može da igra još u Evroligi, ali želimo da ga uvrstimo u tim kako bi krenuo da igra u ABA ligi i bio spreman za Evroligu.

Fredi Gilespi - biografija

Bivši prvotimac Bajerna visok 208 cm i težak 112 kilograma, prethodnu sezonu i po igrao je u ekipi iz Minhena, a pre dolaska u Evropu kao nekadašnji student prestižnog koledža Bejlor nastupao je za NBA timove Toronta i Orlanda i tim Razvojne lige iz Memfisa.

Gilespi, koji je rođen u Minesoti 14. juna 1997. godine, potpisao je sa KK Crvena zvezda ugovor do kraja sezone, a donosi crveno-belima na prvom mestu dodatnu čvrstinu u reketu i veliki broj skokova.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu