"GROBARI" GA NESTRPLJIVO ČEKALI: Goran Dragić doneo odluku o kojoj ceo svet priča

Novosti online

30. 12. 2023. u 16:47

Slovenački košarkaš Goran Dragić, koji se tokom leta pominjao kao potencijalno pojačanje KK Partizan, rešio je da okonča svoju impresivnu karijeru.

ГРОБАРИ ГА НЕСТРПЉИВО ЧЕКАЛИ: Горан Драгић донео одлуку о којој цео свет прича

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Kako javljaju američki mediji, Dragić je odlučio da se povuče iz "igre pod obručima" posle 15 NBA sezona.

Čuveni slovenački "zmaj" je pored Majamija, u kome je proveo sedam godina nastupajući za ekipu Hita (a u tom gradu mu se i školuju deca) igrao za Slovan, Mursiju, Olimpiju, Baskoniju, a u najjačoj ligi sveta još i za Feniks, Hjuston, Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki.

Slovenac je u maju bio u beogradskoj Areni tokom finane serije ABA lige u kojoj je Partizan savladao Crevnu zvezdu i preuzeo od nje regionalnu titulu. 

Goran Dragić se tada i pominjao kao moguće pojačanje Partizana, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Osvajač dva zlata sa Slovenijom, najpre 2004. na prvenstvu Evrope za igrače do 20 godina starosti, a onda i Evrobasketa 2017. (pobedom nad Srbijom u finalu, kada je ubacio 35 poena i bio proglašen za MVP-a turnira uz prosek od 22,6 poena po utakmici)...

... karijeru u NBA ligi je završio posle 946 utakmica u uobičajenom delu sezone. Imao je proseke od 13,3 poena po meču, 4,7 asistencija i tri skoka.

U sedam sezona je učestvovao i u NBA plej-ofu, a tu su mu proseci bili 14,2 poena i po 3,3 skoka i asistencije po takmičarskom nastupu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024