JOKIĆU NEDOVOLJNA NBA TITULA: Bogdan Bogdanović je košarkaš godine u izboru KSS

Tanjug

09. 01. 2024. u 13:52

KAPITEN košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović i standardna članica ženskog tima Aleksandra Crvendakić proglašeni su za najbolje u 2023. godini u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

ЈОКИЋУ НЕДОВОЉНА НБА ТИТУЛА: Богдан Богдановић је кошаркаш године у избору КСС

FOTO: FIBA.Basketball

U glasanju su učestvovali urednici i novinari najrelevantnijih srpskih medija, kao i specijalizovanih košarkaških medija.

- Izuzetna je čast i privilegija biti najbolji košarkaš Srbije. Svima želim sve najbolje i družimo se sledećeg leta, rekao je Bogdanović, koji je treći put u karijeri dobio ovo priznanje.

Umesto NBA asa Atlante, koji nije mogao da prisustvuje svečanosti i koji se obratio video-porukom, nagradu je primila njegova sestra Bojana.

Aleksandra Crvendakić, članica turskog Mersina, drugi put u karijeri je najbolja u Srbiji.

- Hvala saigračicama koje su mi pomogle da dobijem ovu nagradu. Posebno hvala porodici i nadam se da će ova godina biti još bolja i da imamo puno razloga za slavlje posle Olimpijskih igara, istakla je Crvendakićeva.

Specijalnu nagradu dobili su basket selekcija Srbije - prvak Evrope i sveta, kao i muški juniorski tim - prvaci Evrope.

Nagrađen je i čuveni lekar Dragan Gaga Radovanović, koji je dve decenije uz košarkaše i imao je posebnu ulogu prilikom svega što se desilo Boriši Simaniću u Manili.

Predsednik Saveza Predrag Danilović istakao je da je 2023. bila fantastična i godina jubileja - 100 godina košarke u Srbiji.

- Rezultatski bila je izuzetna, košarkašice su posle smene generacija osvojile peto mesto na Evropskom prvenstvu, seniori su ispisali istoriju srebrom u Manili, juniori postali prvaci Evrope, meni možda i najdraža medalja, a o basketašima, prvacima Evrope i sveta, ne znam ni šta bih više rekao jer su toliko izuzetni, istakao je Danilović.

U ovoj godini u centru pažnje biće Olimpijske igre u Parizu, a Danilović je izrazio nadu da će se košarkašice pridružiti košarkašima i basketašima koji su već obezbedili plasman.

- Savez će dati sve od sebe da obezbedi maksimalne uslove, zahvaljujem se državi, predsedniku, Vladi, ministarstvu na pomoći. I naravno, nadamo se osvajanju medalja, poručio je Danilović.

Svečanosti u hotelu "Hajat" prisusustvovao je i selektor Srbije Svetislav Pešić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, predstavnici Ministarstva sporta i drugi.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!